Zawór membranowy

czy jak założę sportowy zawór do aerox o pojemności 50 cc po tuningu to bedzie dobrze chodził ?

jeżeli założysz sprawny zawór to bedzie dobrze chodził. Nie ma znaczenia czy będzie sportowy czy nie jeżeli dobrze wyregulujesz silnik

bo ja gdzies czytałem ze cos tam nie oplaca sie kupować do seri sportowego zaworu bo to nic nie da tylko ze bedzie go zalewało ;/

Czy Ty sam siebie rozumiesz? Przeczytałeś tak z raz to co napisałeś? I żadnej refleksji?

mowiłem o cylindrze serii :) sorry a tak to mam po tunigu napęd

No to Wombat Ci napisał i tego się trzymaj. Co byś nie zakładał nowego, to jak nie wyregulujesz to może Ci zalewać... :)))

okej :) to wiec moge sobie zakładać sportowy zawór stage 6 i nie bedzie mi nic zalewało jak dobrze wyreguluje :) dzięki :D

po pierwsze na żadnym zaworze (chyba że popsutym) nie będzie go zalewać. Zawór zapobiega cofaniu sie mieszanki i ma być szczelny - nie decyduje o ilości mieszanki.
Sportowe znoszą po prostu wieksze (szybsze) drgania w silnikach kręcących sie wyżej niż seria.
Ale o tym czy sie będzie zalewał czy nie decyduje regulacja gaźnika w konkretnym pojeździe.

Wombat napisał:

po pierwsze na żadnym zaworze (chyba że popsutym) nie będzie go zalewać. Zawór zapobiega cofaniu sie mieszanki i ma być szczelny - nie decyduje o ilości mieszanki.
Sportowe znoszą po prostu wieksze (szybsze) drgania w silnikach kręcących sie wyżej niż seria.
Ale o tym czy sie będzie zalewał czy nie decyduje regulacja gaźnika w konkretnym pojeździe.

Otóż to, widzę że mało kto tu czyta ze zrozumieniem.