zatarty silnik

Witam. Jakie sa objawy zatartego silnika w 2T ? …mianowicie keeway matrix

Brak Kompresji nieodpali ;D

Zatartego cylka chyba :-? . Nie będzie mógl odpali a gdy jeszcze jeździć stracił doszczętnie moc .

nie będziesz mógł ruszyć w ogóle kopniakiem.

Jeśli masz zatarty cylinder to ci nie odpali. Ja mialem przypadek ze jeździć normalnie a na dzien jak odpalilem to przejechal 10m i zgas i się okazało ze to zatarty cylek. To raczej wiesz jak mu bardzo dawałeś w dupe (katowałes) to mógł się zatrzeć, a jeżeli jeździleś spokojnie to to musi być cos innego lecz i to warto sprawdzić.

Mógł się tłoczek skończyć…

Koks napisał:

nie będziesz mógł ruszyć w ogóle kopniakiem

Co ty za głupoty gadasz… Niby dlaczego nie będzie mógł ruszyć kopniakiem -.-'… Oczywiście, że będzie mógł…

Dokładnie mnie też to zdziwiło, co ma kopniak do zatartego cylka! Według mnie pierścienie i to je najpierw sprawdź.

no nie przesadzajcie :shock: przecież jedną z głównych przyczyn zatartego cylka jest niemożność kopnięcia…

Koks napisał:

przecież jedną z głównych przyczyn zatartego cylka jest niemożność kopnięcia

G***o prawda... Jeśli jest zatarty to nie ma kompresji... Kopka będzie dzialała! (chyba że tłok tak mocno się zaklinował że nawet przy rozbieraniu nie będzie chciał wyjść...

Nikikin napisał:

Koks napisał:

przecież jedną z głównych przyczyn zatartego cylka jest niemożność kopnięcia

G***o prawda... Jeśli jest zatarty to nie ma kompresji... Kopka będzie dzialała! (chyba że tłok tak mocno się zaklinował że nawet przy rozbieraniu nie będzie chciał wyjść...

O to mi chodzi. że tłok mógł spuchnąć tak, że nie da się kopnąć. Często się to zdarza...

jak się zatarl to kopniesz bez problemu , chyba ze spuchl , to ciężko będzie