Witam,
Ostatnio moj skuter ze tak powiem byl na pelnych obrotach w neicale 2 tyg zrobione ponad 1,5 tys km. No i niestety pierwsza awaria … ;/
Zgasilem skuter przychodze chce kopnac a tu kick starter zacina się w pewnym momencie i niechce isc dalej ;/ … No to mysle sproboje z rozrusznika elektrycznego, i tu slychac tylko takie “cykanie”.
Po mocniejszym kopnieciu w kick starter pojdzie on na dł?, lecz nie wywo?uje żadnej pracy silnika. Rozkrecięem pokrywe zmysla ze to pasek się zerwal i zablokowałwario, lecz niestety to nie to;/ …
Co to moze byc? Jak najlatwiej sprawdzić czy cylinder się zatarl?
P.S
Nie wiem jak to nazwac ale przy wario tam gdzie kickstarter przychodzi(razem z pokrywę), te zabki od niego sa ze tak powiem wyszlifowane:P prawie ich nie ma… (Nie chodzi mi tu o chlodzenie)…
żeby sprawdzić czy jest zatarty zdejmij cylinder i zobacz czy jest zniszczony (porysowany)
A co do tych ?opatek to nie dobrze ze ich nie ma. Lepiej wymienić ten przeciw talerz
hmm ;p proszę się nie smiac :d
Jak najlatwiej do cylindra się dostac :D? Tzn da się jakos zeby nie rozbierac polowy skutera :D?
zależy jaki masz cylek, tzn pionowy czy poziomy.
Jeżeli masz le??cy cylinder to jeszcze od dołu się dostaniesz do niego. Jak stojący to nająatwiej będzie wyjść silnik
W siamoto bride jest stara minarelka horizontal wiec najlepiej wyjac silnik
a czy jest mozliwosc ze to cos innego ? A nie zatarty silnik?
kumplowi w runnerze SP poszly łożyska wału i też nie można było ruszyć kopk?..
Pozwolilem sobie porzyczyc zdjecie “~SiWy” i pokazac na nim czego nie posiadam i czy jest to potrzebne :PP…
Czy jeśli to cos jest przytarte morze czemus przeszkadzac?
tak ta koronka to jest od kickstaretra i bez niej nie zapali z kopa. A weź jeszcze wykręć świecą zatkaj dziur?ępalcem i przekr?? wałem i sprawdź czy będzie się robić cienienie znaczy czy powietrze ci będzie uciekaż z pod palca.
Corey93-M?wiżes że twojemu koledze w runnerze poszły łożyska wału, mógłbyś się go zapytać jak je wymienić? Ja już mam wyjąty silnik i nie wiem jak rozpołowić kartery żeby się dostać do wału.
jeżeli masz wyjąty silnik to sprawdź jak wygląda cylinder i tłok a dopiero potem rozpażawiaj silnik, żeby wymieniłeś łożyska.
żeby rozpołowić to musisz ściągnąć cylek, ściągnąć tłok dla u?atwienia. No i porozkr?caż wszystko specjalnej filozofi w tym nie ma
sam do tego z ?atwo?cię dojdziesz
Mam juz wszystko zdjęte ale nie mogę rozpo?owiż, nie wiem czy walic w to młotkiem czy co ;/?
popukaj gumowym młotkiem i wtedy pusci (jeżeli wsyzstkie śróbki odkręcisze?. Ogólnie z rozpo?awianiem zawsze są problemy, żeby rozdzieliż po??wki