yo!
Ziomki mam pytanko jak w routerze city line 50 odkręcić przednią lampę w razie zmiany żarówki nijak nie mogę do tego dojść.
Oczywiście żarówki oryginalne dobrze działają.
yo!
Ziomki mam pytanko jak w routerze city line 50 odkręcić przednią lampę w razie zmiany żarówki nijak nie mogę do tego dojść.
Oczywiście żarówki oryginalne dobrze działają.
ponawiam!!
Odkręć te trzy śrubki które zaznaczyłeś na zdjęciu w innym temacie. Nie łamiąc zaczepów zdejmij porowaty plastik (ten w którym są przełączniki) Lampa i błyszczący plastik zostają na kierownicy. Za gąszczem przewodów, pod gumową osłonką masz kostkę od żarówki głównej. Żarówka pozycyjna jest jakoś z boku. Śrubka z przodu pod reflektorem służy do ustawiania wysokości świecenia lampy.
a jak dostac sie do oswietlenia zegarow? orientujesz sie ile zarowek podswietla je?
Ps: jak przymocowane sa przelaczniki nie chcialbym aby gdy sciagne ten plastik wypadly? masz ten skuter? bylbys w stanie nagrac krotki film instruktazowy lub zrobic kilka fotek? [tak wiem troche jestem 'opoorny' xD]
Przełączniki siedzą sobie w tym porowatym plastiku i nie musisz ich ruszać. Po odczepieniu, ten porowaty plastik po prostu będzie wisiał sobie na kablach od tych przełączników, a Ty będziesz miał dostęp do żarówek. Wydaje mi się, że żarówki oświetlenia zegarów są dostępne od spodu licznika. Mniej więcej tam gdzie linka wchodzi w licznik. Nie wiem czy na pewno, bo strasznie tam ciasno i namotane jest kabli, a ja mam za duże łapy, żeby coś tam wymacać. Czyli tak czy inaczej musisz zdjąć ten chropowaty plastik i sprawdzić samemu. Do dzieła.
jednak jestem laikiem i boje sie ze cos przekombinuje a ile mogloby byc tych zarowek? bo nie wiem ile kupic
Nie mam pojęcia. 1 może 2. Weź śrubokręt i po prostu sprawdź. W tym czasie co piszemy te posty, zrobił byś to już 2 razy. To naprawdę nic trudnego.
dobra i ostatnie glupie pytanie czyli jak te 3 srobki odkrece to ladnie zejdzie i tak samo elegancko wejdzie na swoje miejsce tak? a czy moglbbys jutro wstawic wlasnie zdj jak to u Cb wyglada ??? bo moge sie nie polapac;d
i czy napewno to sa takie zarowki jak wkleilem link w tamtym poscie?
Prezessso napisał:
i czy napewno to sa takie zarowki jak wkleilem link w tamtym poscie?
http://www.skuterowo.com/forums/topic/potrzebna-pomoc/page/2#post-73216
Otwórz tą pokrywę i sprawdź.
Niestety nie wiem jakie tam są żarówki, bo u mnie jeszcze się nie spaliły. Najpierw odkręć te 3 śrubki. Porowaty plastik trzyma się w tym lśniącym na takich jakby zatrzaskach, czy spinkach- nie wiem jak to nazwać. W każdym razie musisz delikatnie pociągnąć ten porowaty plastik do siebie zaczynając od dołu. Musisz działać z wyczuciem.
poprostu chialbym aby ktos kto ma taki sprzet powiedzial mi jakie tam sa zarowki i ile kupilbym takie rozebrał sprzet i wymienil;D