Zapaćkana regulacja O.o

Elo wam Po remoncie silnika wymianie łożysk wymianie cylindra na stage6 50cc skuter ma problemy i to ogromne. Wyglądało to tak że z samego początku odpalil na 1kopniecie (dalej tak jest ze pali na dotyk) ale pozniej mamy schody. Skuter warczy jak głupi i więcej niż 30’sci nie chce jechać. Ma za dużo benzyn, mysle nad zaworem Hebo i wkładkę do filtru. Po dość męczącej robocie udało mi się zlikwidował warczenie z wydechu, ale skuter nie ma w ogóle ochoty wejsc na obroty. I co tera ?

Jak dajesz gazu to muli i gasnie jak nie puscisz czy jakąś Bez filtru spróbuj

Jeśli muli po gwałtownym dodaniu gazu to za dużo benzyny. Ja też np tak miałem że mogłem dać3/4 obrotu manetką i jak się tak jeździćo to szybko się rozpędzać nawet ale jak dałem max to buu. Wtedy było za dużo powietrza.

[ Dodano: 2008-09-05, 14:18 ]
tzn tylko przyśpieszenie było dobre :smiley:

Nie nie chłopacy… nic nie ma zadnych usterek z gasnieciem, obroty ma rowne wszystko wporzadku tylko jak daje gazu to muszę max zeby ruszyl, chodzi ladnie tylko tak na oko więcej niz 6-7tys. obrotów nie chce przekroczyc, dopiero jak się bujnie powyzej 30’stu to bardzo powoli zwieksza te obroty. Swieca czarna od beny, i nie potrafie uregulowac tego tego. Dlatego właśnie mysle nad nowym filtrem i zaworem bo już 2 pare blaszek mi wywaliło ;] I pytanie jest takie czy po regulacji gaźnika i zmianie tych części będzie mial te checi na obroty wchodzic ?

A jaka masz dysze w gaźniku?

Wygląda na to że musi więcej powierza dostawać, to wsadź wkładke filtra Stage6 Double Layer albo jakiśdobry stożek. A jak z regulacją przekładni?

Dysza w orginale dell 17,5 czyli rozmiar 90’tą, regulacja przekładni jest miodzio, na seryjnym cylindrze ciagnal z kazdej predkosci, czyli nawet jak cisnalem licznikowe 80’tą to odlatywal po dodaniu gazu. Narazie jeszcze prubuje, części zamawiam pod koniec tygodnia wtedy się wszystko rozstrzygnie.

Sory ze się wtracam ale tez mam problem z regulacja. Skuter ogolnie lapie muly i doly. A jeszcze na dodatek stalo mi się cos takiego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ade6ad9813149db.html i nie wiem czy moglo to byc przyczyna spadku osiagow??? A i mam sprzeglo stage. jakie wsadzic sprezynki bo jak na razie mam biale i czy te wszytkie ciezarki wsadzac???

sprężynki spróbuj z zielonymi, one są najlepsze do prawie seryjnych skuterów, no ale to też nigdy nie wiadomo. Muły i dołki mogę był spowodowane skwadracialymi rolkami

rolki sa włożone nowe .

bieżnia wariatora nie jest czasem “pofalowana”??

wario wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/131104b02cd584df.html ale mam juz nowy wentivar i się zobaczy.

Wygląda trochę jakby pasek nie wchodzić do końca. Najlepiej przejedł po nim palcem i sprawdź czy jakichś “fal” nie ma

No właśnie tak wygląda i nie wiem dlaczego. Ale ffal nie ma bo się nim bawilem. Ale sprawdze dopuki wszystko jeszcze nie zlozone.

jak skręcisz wszystko to nie zakładaj kapy, odpal silnik i zobaczy czy pasek wchodzi na samą górę.

ooo i bylem teraz pzy moto i sa fale ale na samym koncu. A jak nie wchodzi to?

[ Dodano: 2008-09-10, 14:28 ]
a propo paska ma 14 mmm mierzylem sowmiarka. A poweinien byc?

trochę już chyba zużyły zresztą zobacz jaki masz rozmiar sprawdź na pasku mjest napisane. Max zużycie to 4mm

no właśnie nic nie pisze.