zamulanie przay starcie

Witam!!! Wiem ze jest dużo tematów typu muli przy starcie ale jakoś nie mogę znaleźć tego co mi trzeba więc tak jestem posiadaczem skutera Piaggio NRG MC2 do którego kupiłem gaźnik dellorto PHVA 17,5 z podgrzewaniem i mam taki problem skuter gdy jest zimny chodzi fajnie lecz przerywa ale jak jest zimny to jest normalne gdy troszkę się nagrzeje to start ma fajny z miejsca go ciągnie ale jak po śmigam tak aby się nagrzał to przy starcie ma zamułe nie wiem czym to może być spowodowane czy gaźnik czy coś tam, możliwe żeczy do zrobienia to czyszczenie filtra zmiana dyszy czyszczenie gaźnika zrobiłem to wszystko i nic nie dało może jest jeszcze jakaś rzecz której nie zrobiłem. Nie mam sportowego tłumika rolki mam sprawne wszystko jest ok więc co jest nie tak pomocy!!!

a w ogóle miałeś ten muł przed założeniem tego gazioraż bo jeśli tak… to prawdopodobnie dzwon sprzęgła do wymiany ewentualnie pasek i sprzęgło… czy może pojawiło ci się to po wymianie gaziora… jeśli tak to regulacja :roll: a jeśli nastąpiło to po wymianie gaziora i od razu po wymianie było OK tylko po jakimś czasie… np. 500km to nastąpiło to tak jak wyżej napisałem do wymiany prawdopodobnie dzwon ewentualnie sprzęgło i pasek

A czy masz tam jeszcze jakiś tuning?

jedynie co mam z tuningu to zestaw malossi multivar a ten muł stał się po wymianie właśnie gaźnika miałem jeszcze gaźnik webber 18 to na nim chodzil dobrze ale nie chodzil na zimno na wolnych obrotach A co do paska i sprzęgła to basek mam w miare dobry a sprzęgło jest ok czy dzwon sprzęgła może mieć wpływ na start poprostu skuter mi się nagrzeje i ma właśnie muła

No właśnie takie są skutki gdy dzwon jest już do wymiany… gdy się skuter nagrzeje to właśnie mam muła i może wpłynąć to na osiągi… zobacz czy twój dzwon nie ma przebarwień … i to pewnie też będzie kwestia regulacji gaźnika skoro ona tamtym ci dobrze chodziła na tym nie… i ewentualnie powinieneś dać większą dysze po przecież w tamtym gaźniku miałeś większą i dobrze chodziło :roll:

co do dyszy to zwiększałem dwa razy teraz ma jakieś 0,75 mm miała 0,65 to dusił się a dzwon jest przebarwiony ale skuter tylko przez chwile wyje póżniej wkręca się

no to wymień ten dzwon i tu właśnie znalazłeś odpowiedz na swoje pytanie… Przyczyną jest dzwon sprzęgła :roll:

Jeszcze sprawdze czy dzwon się nagrzewa. Sprawdzalem na tym drugim gaźniku to samo dosłownie chwilka nawet bez ssania,startowałem z 4razy i pozniej znowu muł szybko się to stało