Witam, mam pytanie odnosnie zamiany silnika w keeway huricane 2t na silnik 4t czy jest taka mozliwosc i z jakiego innego skutera by pasowal jezeli byla by taka mozliwosc
za przeproszeniem pierdol zmiany silnikow!!! 1 sprawa duze koszta duzo roboty ... lepiej sobie skuter 4 t kup uzywany to lepiej na tym wyjdziesz :P
Myślę zę pasowałby do niego silnik z jakiegoś chinola 4T, może z Neosa albo Piaggio. W sumie prawdopodobna byłaby opcja z Neosem. Czemu? Bo neos wystepuje w wersji 4 i 2T. Różnią sie tylko silnikiem. Keeway swoje silniki wzoruje na Minarelli, tak więc w keewayu siedzi kopia minarelli horizontal, czyli silnika siedzącego w Neosie 2t. Jako że Neos 2T i Noeos 4t różnią sie chyba tylko silnikiem, myślę że silnik z Neosa 4t wszedłby do Kijka ;).
Swoją drogą, dla mnie bez sensu jest swap 2T na 4T. Ni to pies ni to wydra. Trudno będzie ci to później sprzedać, a osiągi będą średnie. Zresztą, zrobisz jak uważasz ;).
2t do 4t to jeszcze by uszło ale silnik 4t kosztuje ponad 700 zł - dużo???, a do tego gaźnik za 100 zł cdi i inne pierdołki . jak już to kup używany 4t , do tego nowy tłok i cylinder i najwyżej swoje plastiki przykręć, a do huricane będzie roboty co niełaska - masz górne mocowanie - albo przerabiać, albo nowa rama z dolnym - 300 zł
Ponad 1000 zł to na lekko byś musiał z kieszeni wyciągnąć
Taniej wyjdzie jak sprzedasz ten za 1400 zł ( w częściach)i kupisz coś ala triad 3 za 2400
A ja bym został przy pierdzącym 2T ;). Spalanie ma troche wyższe, ale to chyba tyle z wad.