Witam
jakiś czas temu kupiłem skuter marki Kingway coliber classic i mam z nim takie problemy :
-gdy wleje mu paliwa do pełna to gdy go tak postawie to połowa paliwa wycieknie filtrem powietrza (sama benzyna).
-podczas pracy skutera na wolnych obrotach jest słychac stukanie w okolicach waliatora i stukanie jest tylko na wolnych obrotach bo jak przygazuje to pukanie cichnie.
Z góry dzieki i pozdro !
witam to pukanie to może być kilka rzeczy pierwsza to rozrusznik może ocierać o pasek , a druga to mogła wypaść rolka z wariatora czasem tak bywa gdy pasek jest za luźny , trzeba odkręcić pokrywę i zobaczyć co tam wali, ale co do paliwa to szczerze pierwszy raz coś takiego słyszę więc nie pomogę .
pozdrawiam Mariusz
wężyki są nieszczelne albo luźno zamocowane trzeba to sprawdzić. stukanie też mam , w moim przypadku jest to spowodowane pękniętym napinaczem łańcuszka rozrządu
A zapomniałem dodać do zalewania że jak paliwa w zbiorniku jest tylko ok 2 litry to go nie zalewa a jak wlałem mu jeszcze liter albo do pełna to wszystko z leci ale te 2 litry w zbiorniku zostaną.
w takim razie cos będzie z tymi przewodami , pełny bak powoduje że ciśnienie się zwiększa , im mniej paliwa tym to ciśnienie niższe i jest na tyle niskie że wyciek ustaje.