Witam zastanawiam się nad zakupem motocykla o pojemności 125cc.Lecz nie wiem czy wybrać 2t/4t (nie interesują mnie odpowiedzi typu 2t dymi 2t czadzi 2t nigdy cie nie zdradzi itp.)tylko sensowna odpowiedź. Druga sprawa jest taka co wybrac za motor chodzi o markowe nie żadne chińczyki. Cena to około 9tys-10tys
jeżeli chcesz jeździć na prawko B to w zasadzie tylko 4T bo 2T są za mocne na jazde na B.
Nawet nie wszystkie 4T sie łapią na kategorie B (np peugeot satelis z kompresorem sie nie łapie).
Reszta pytanie to kwestia gustu. Kupując honde, yamaha, aprille, suzuki, czy nawet hyosounga, dealima,sym-a, czy kymco krzywdy jakościowej sobie nie zrobisz ale juz co konkretnie ci podejdzie to już tylko ty wiesz.
Natomiast 10 tys to w zasadzie nie jest budżet na żaden nowy z tej półki- do chyba najtańszej hondy CBF brakuje około 2tys zł.
Tu chodzi o karierę A1 na oku mam ktm duke husqvarne sm bete rr yamahe wr lub mt ale największy problemy mam czy to 2t/4t bo każe ma swoje wady i zalety
A1 to te same uprawniania co na B. Wiec ograniczenia mocy są takie same.
O wadach i zaletach 2T i 4T napisano już miliony postów i nie ma co tego powtarzać. Musisz wybrać.