co myślicie na ten temat aby gdy są połamane zaczepy zrobić je z maty i żywicy pełne w środku a potem małym wiertełkiem lekko nawiercić a potem normalnie wkręcić śrubkę. nie myślicie że takie przykręcenie może być jednorazoweź?
Według mnie to nie wypali, bo zaschnięta mata odczepi się od tego kawałeczka plastiku który został po zaczepie A nawet jeśli Ci się to uda, to na pewno dużo razy tam nie wkręcisz wkręta, bo “gwint” się zjedzie
ja bardziej myślałem nad tym że się mata wykruszy z wewnątrz
Damianho napisał:
dużo razy tam nie wkręcisz wkręta, bo "gwint" się zjedzie :-P
jasiu napisał:
ja bardziej myślałem nad tym że się mata wykruszy z wewnątrz
O to mi chodziło :->
a ja pomyślałem że tobie o śrubkę chodzi :mrgreen: że się zjedzie, a ile mniej więcej może kosztować zrobienie takiego czegoś w specjalnym zakładzień
kup sobie lepiej sam lutownice do plastiku i sam to zrób
kalin309, mógłbyś mi pokazać ofertę takiej lutownicy?? ile ona kosztuje
Kup jakąkolwiek lutownicę i drut(najlepiej miedziany*) Krótkie kawałki drutu wyginasz w “S” potem dostosowujesz(wyginasz, przeginasz), do tego, co zostało z zaczepu i wtapiasz Ja tak robiłem zdaje egzamin
lutownice
*Miedzianego drutu używaj do robienia “szkieletu” i groota, ponieważ on się najszybciej nagrzewa.
jasiu, allegro.pl lutownica do plastiku a koszt nie duży do 30 zł max
taką lutownice to mam tylko kalin309, mówił o tej do plastiku
oj każdą się da plastik lutować, a plastik ABS się lutuje bardzo fajnie bo jest miękki
Ja zrobilem inaczej… Wzielem blaszkę, nawiercilem i za pomocą szpachli i zywicy przykleilem do plastiku Jak na razie przez caly sezon nic się nie dzialo…