zaczepy

co myślicie na ten temat aby gdy są połamane zaczepy zrobić je z maty i żywicy pełne w środku a potem małym wiertełkiem lekko nawiercić a potem normalnie wkręcić śrubkę. nie myślicie że takie przykręcenie może być jednorazoweź?

Według mnie to nie wypali, bo zaschnięta mata odczepi się od tego kawałeczka plastiku który został po zaczepie :wink: A nawet jeśli Ci się to uda, to na pewno dużo razy tam nie wkręcisz wkręta, bo “gwint” się zjedzie :stuck_out_tongue:

ja bardziej myślałem nad tym że się mata wykruszy z wewnątrz

Damianho napisał:

dużo razy tam nie wkręcisz wkręta, bo "gwint" się zjedzie :-P

jasiu napisał:

ja bardziej myślałem nad tym że się mata wykruszy z wewnątrz

O to mi chodziło :->

a ja pomyślałem że tobie o śrubkę chodzi :mrgreen: że się zjedzie, a ile mniej więcej może kosztować zrobienie takiego czegoś w specjalnym zakładzień

kup sobie lepiej sam lutownice do plastiku i sam to zrób :stuck_out_tongue:

kalin309, mógłbyś mi pokazać ofertę takiej lutownicy?? ile ona kosztuje

Kup jakąkolwiek lutownicę i drut(najlepiej miedziany*) :wink: Krótkie kawałki drutu wyginasz w “S” potem dostosowujesz(wyginasz, przeginasz), do tego, co zostało z zaczepu i wtapiasz :wink: Ja tak robiłem :stuck_out_tongue: zdaje egzamin

lutownice

*Miedzianego drutu używaj do robienia “szkieletu” i groota, ponieważ on się najszybciej nagrzewa.

jasiu, allegro.pl lutownica do plastiku a koszt nie duży do 30 zł max :slight_smile:

bierz tą :smiley: http://www.allegro.pl/item706539883_lutownica_100w_gwarancja_od_importera.html

taką lutownice to mam tylko kalin309, mówił o tej do plastiku

oj każdą się da plastik lutować, a plastik ABS się lutuje bardzo fajnie bo jest miękki :wink:

Ja zrobilem inaczej… Wzielem blaszkę, nawiercilem i za pomocą szpachli i zywicy przykleilem do plastiku :wink: Jak na razie przez caly sezon nic się nie dzialo…