Za dużo Pali

Cześć posiadam Zipp neken 2 o pojemności 50ccm jest to jednoślad z 2017. Mam problem a mianowicie bardzo dużo pali na forach jest napisane że 2/3 l na 100km a potrafi spalić nawet 6. Jeżdżę i po mieście i w trasie stylem normalnym czasem spokojnie 50 a czasem 70 dodam tylko że świeca ma dobry kolor, jest trochę nagaru i ma dużą zębatkę z tyłu np. przy prędkości 50 km/h mam 8rpm.
ps. Wiem że podobne tematy były na grupce ale czytałem i nie pomogło nic.

skora świeca jest kolor ideał a paliwo znika w tempie 6 litrów na 100km to może wyciek lub przelew z gaźnika?
Bo jakby tak przepalał to by to było widac na świecy.

Tak myślałem że to przez zębatkę też może być jak on się kręci normalnie do 10 tyś normalnie i biegi są krótkie

Na pewno to nie przez przełożenia też posiadam zippa nekena 2 z 2017 roku i gdy były w nim oryginalne przełożenia 12 52 palił mi max 3.3 na 100km może masz ustawioną za dużą dawkę paliwa albo jakiś wyciek po zmianie pojemności na 72 pali mi 3 na 100km albo mniej.

O ktoś ma zippa super ogólnie to polecasz zmiane pojemności w tym modelu?

Miałem wymieniany moduł zapłonowy i chyba jest odblokowany bo 75 łapie bez większych problemów i bardzo dobrze przyspiesza a co do paliwa to raczej nie. Owszem jest trochę nagaru ale to normalne bo w każdym silniku jest. Może opuszcze niżej iglice ale nie sądzę że to coś da

ale on ci nie pali troche za duzo. on niby pali 2x więcej niż powinien. to być widział na świecy. iglica ci nie spowoduje spalania x2.
szukaj wycieku

Tak polecam zmianę pojemności z 50cc na 72cc mam założone przełożenia 13 52 i dzisiaj prawie 95 leciałem licznikowe ale to było z wiatrem na prostej drodze bez wiatru na prostej spokojnie będziesz utrzymywał te 75 85 przełożenia mam zamiar zmienić bo 13 52 to zdecydowanie za małe kręci się na 4 biegu do 11 tyś spokojnie 13 47 będą idealne takie mam zamiar założyć na 50cc prędkość max to 80 z ogromnym wiatrem a bez to około 65 70.

jakby ci palił 6 litrów zamiast 3 to byś miał wydech cały w sadzy, smierdziało by z niego benzyną potwornie (jak z kanistra) a jak bys odkręcił gaz to z tyłu powinna być czarna chmura.
Jezeli tak sie nie dzieje to paliwo nie znika prze cylinder tylko inna drogą

Dzięki Wombat nie pomyślałem o tym jutro się temu przyjrzę ale raczej żadnego czarnego dymu nie ma