Witam. Czy to nortmalne że odblokowany 4-sów pali 5litrów paliwa (98) na 150km? Dodam ze jest to skuter Motobi
Uważam że jeśli jest odblokowany to 5 litrów na 150km to normalne spalanie…Co innego gdyby pali 5l. na 100km tak jak mój ;D
Moim zdaniem jest to za dużo. W mieście max powinien pali 4 litry W trasie około 3- 3.5
Może to byc wina źle wyregulowanego gaxnika dostaje za duzo mieszanki ^^
Ja także sądzę że za dużo spala. Ogólnie czterosuwy palą bardzo mało (nie zawsze), przeważnie. A 5l na 150 km to trochę za dużo. Zgodzę się z DefQonem że może to byc wina źle wyregulowanego gaźnika. ![]()
Ale na 100km to raptem 3,3l, czy ja wiem czy to tak dużo…
Gadacie głupoty jak potłuczeni … Skoro pali mu 5L na 150 km to mało bo : 5/150=0.033 Sugerowane spalanie przez producenta to jakieś 3-3.5 L na 100 km czyli : 3.5/100=0.035 Co wynika ze spalanie jest dobre nie za duże
Problem jest u mnie ponieważ ja mam Hurricane Keeway i on pali jakieś 3.5 L na 100km a jest na docieraniu i jeżdżą 40km/h tu jest problem w spalaniu…
Na dotarciu zawsze pali więcej.
Dokładnie… na dotarciu ci pali więcej zawsze. Dzieki wszystkim… temat do zamkniecia
A ile więcej pali po? litra czy więcej czy mniej?
Nie da się powiedzieć ile, to zależy od skutera, po prostu więcej.
Użyjcie pięknej matematyki zawsze da się to ocenić
Jeżdżę 40km/h pali mi 3.2 L Keeway Hurricane. Chciałbym żeby później pali maxx 3L.
Ja miałem kiedyś Hurricana i mogę powiedzieć, że po odblokowaniu spalanie było minimalne przy dość dużym bawieniu się manetką gazu:-P wiec w trasie ten squterek pali bardzo mało bo spalanie w granicach 2,8/3,0L to prawie nic…pzdr