Za dużo pali?

Witam. Czy to nortmalne że odblokowany 4-sów pali 5litrów paliwa (98) na 150km? Dodam ze jest to skuter Motobi

Uważam że jeśli jest odblokowany to 5 litrów na 150km to normalne spalanie…Co innego gdyby pali 5l. na 100km tak jak mój ;D

Moim zdaniem jest to za dużo. W mieście max powinien pali 4 litry W trasie około 3- 3.5

Może to byc wina źle wyregulowanego gaxnika dostaje za duzo mieszanki ^^

Ja także sądzę że za dużo spala. Ogólnie czterosuwy palą bardzo mało (nie zawsze), przeważnie. A 5l na 150 km to trochę za dużo. Zgodzę się z DefQonem że może to byc wina źle wyregulowanego gaźnika. :stuck_out_tongue:

Ale na 100km to raptem 3,3l, czy ja wiem czy to tak dużo…

Gadacie głupoty jak potłuczeni … Skoro pali mu 5L na 150 km to mało bo : 5/150=0.033 Sugerowane spalanie przez producenta to jakieś 3-3.5 L na 100 km czyli : 3.5/100=0.035 Co wynika ze spalanie jest dobre nie za duże :slight_smile: Problem jest u mnie ponieważ ja mam Hurricane Keeway i on pali jakieś 3.5 L na 100km a jest na docieraniu i jeżdżą 40km/h tu jest problem w spalaniu…

Na dotarciu zawsze pali więcej.

Dokładnie… na dotarciu ci pali więcej zawsze. Dzieki wszystkim… temat do zamkniecia

A ile więcej pali po? litra czy więcej czy mniej?

Nie da się powiedzieć ile, to zależy od skutera, po prostu więcej.

Użyjcie pięknej matematyki zawsze da się to ocenić :slight_smile: Jeżdżę 40km/h pali mi 3.2 L Keeway Hurricane. Chciałbym żeby później pali maxx 3L.

Ja miałem kiedyś Hurricana i mogę powiedzieć, że po odblokowaniu spalanie było minimalne przy dość dużym bawieniu się manetką gazu:-P wiec w trasie ten squterek pali bardzo mało bo spalanie w granicach 2,8/3,0L to prawie nic…pzdr