Za duże obroty w skuterze

Witam mam taki problem a propo mam nieduże obroty silnika tzn skrecałem trochę bo były za wysokie ale po odpaleniu skutera tylne koło się szybko kręci.. nawet podczas jazdy gry jadę to puszczę gaz i spokojnie jadę 20 km/h bez dawania gazu. Ktoś mi wytłumaczy co mam nie tak ?

mieszanka paliwowo powietrzna za duza oraz obroty..

tzn co mogę zrobić ? żeby to było normalnie. ?

Najpierw spróbuj zmnijeszyć obroty śruba ta ze sprężynka a jak to nie pomoże regulacja gaznika sie kłania

ok sruba skręcana było do prawie min ale to też coś nie bardzo bo miałem za małe obroty i jak puszczałem gaz to mi szybko zwalniał więc chyba gaźnik.. jak to mówisz.

Zaraz bo nie rozumiem jak wkreciles srube do konca to byly zawysokie a jak wykreciles do min to za niskie przeciez mozna ja jeszcze troche lekko wkrecic?

jak puszczasz gas to on ma zwalniac -.-

oczywiście że ma ale zwalnia bardzo szybko a jak podkręce obroty to mi koło się kręci jak szalone..

Nie czaje cie oddaj ten skuter do ustawienia komus co sie chociaz troche zna

Sorry że odkopuję ale wyniki wyświetlają się w google w 2021 roku na pierwszej stronie więc wyjaśnijmy sobie. Problem może dotyczyć źle wyregulowanego gaźnika ale równie dobrze może to być uszkodzone sprzęgło które za wcześnie łapie pasek, nawet na niższych obrotach niż powinno mieć to miejsce, Przy okazji wymieniamy też rolki w wariatorze.

i myślisz że 9 lat gośc czekał na ta odpowiedź i wreszcie naprawi sobie skuter: D