Z Orlen Platinum na Castrol Act>evo scooter 2t

Czy zamiana oleju z orlenowskiego (patrz tytuł) na castrol nie zaszkodzi silnikowi? Nie będę ich mieszać. Z dozownika spuszczę stary wleję nowy tyle co w rurce i w filtrze starego zostanie. A no fakt dodaje troszkę do paliwa oleju bezpośrednio 3-4ml więc delikatnie się zmieszają póki stary nie spłynie :) Proszę o odpowiedź. Jak stoi castrol z jakością przy orlenie. Dzięki za odp. :)

nic się nie stanie. Castrol wiadomo, jakość lepsza :)

Różnica jedynie w cenie...... Dla mnie jest nieporozumieniem zlewać aktualny olej dla sprawdzenia nowego... Dla odważnego wleję nawet olej do frytek i nie zatrę silnika - 500km na oleju rzepakowym - kto podejmie zakład? Zakład na 2 tys. zł - po 500 km na rzepakowym pada i wygrywasz... nie pada po 500 km - płacisz mi 2 tys. zł

To moje zdanie.

Pewnie, można je mieszać

Tzn nie chcę mieszać zbytnio :) Już raz jeden silnik załatwiłem na Platinowskim a teraz 2000 tyś km już przekroczył nowy silnik ale od 0 na platinum i chcę troszkę o niego lepiej zadbać castrolem. Dokładniej chcę castrola ponieważ w niższej temperaturze zachodzi spalanie oleju i mam nadzieję że castrol nie będzie mi przytykał wydechu :) Niektórzy powinni wiedzieć o co mi dokładniej chodzi bo już zakładałem pewien temat w sprawie wydechu. W cenie to 10 zł różnicy. Jutro się pobawię :). Jak myślicie po jakim czasie (km) spłynie stary olej z wężyka ;) Tak na oko :>

Wodzu, nie unoś się :) Rozumiem, wiem do czego dążysz.

Się nie unoszę :) Nie wiem czemu tak odebrałeś moją odpowiedź - ja podaję fakty....

Ale te unoszę to żartobliwie było :) Można to uznać nawet za prowokację :) Ale jak zwał tak zwał :) Najważniejsze że wiem do czego dążysz :) Że każdy olej silnikowy zaspokoi potrzeby silnika :) Nawet najtańszy mineralny a silnik będzie prawcować:)

Jaki jest cel dokładnego usunięcia poprzedniego oleju co do kropelki ?Możesz mi odpowiedzieć,bo tak myślę i wymyślić nie mogę wytłumaczenia do tego :)

ja też nie wiem, przecież oleje do 2T można mieszać do woli ;)

Żeby jeździć na czystym castrolu chopcy, czopcy (bez urazy ;D) ;)

Co do kropelki to nie :) Na dnie zawsze coś zostanie :)