Z czego wywodzi sie jednoslad.pl??

Otoz szanowny pan Sianek (z s.net) twierdzi zawziecie ze s-t.pl a teraz jednoslad.pl pochodzi z s.net tzn dawni userzy zalozyli ta stronke. Mi się jakos nie chce wierzyc ale moze mnie ktos przekona ze to prawda.

Chmm… Pierwsze sąyszł, chociaż ja się tym nie interesują :expressionless: Ktoś wie czy to prawda :?:

Pierwsze było s.net które zrzeszało ludzi jeżdżących na skuterach. Były spotkania pod caffe point, wspolne jezdzenie itp. Pojawiż się też Simon, który oprócz samego jeżdzenia na skuterach szukać sposobów na poprawianie ich osiągów. I tak powstało skutery-tuning.pl czyli portal, który zrzeszał osoby chcące tuningować skutery. Simon postanowił rozwinąć skutery-tuning.pl o motocykle itp itd i tak powstał jednoslad.pl

I wszystko jasne :smiley:

A to połączenie jednoślada ze skutery-tuning pamiętam.:wink: ale nie wiedziałem jak się to zaczęło, ale dobrze wiedzieć :smiley:

ja tez pamietam to połączenie. No ale wazne ze i tak istnieje taki spuer portal. :smiley:

Regis napisał:

Pierwsze było s.net które zrzeszało ludzi jeżdzacych na skuterach. Były spotkania pod caffe point, wspolne jezdzenie itp. Pojawił się też Simon, który oprócz samego jeżdzenia na skuterach szukać sposobów na poprawianie ich osiągów. I tak powstało skutery-tuning.pl czyli portal, który zrzeszał osoby chcące tuningować skutery. Simon postanowił rozwinąć skutery-tuning.pl o motocykle itp itd i tak powstał jednoslad.pl

itak już nigdy jednoślad nie będzie tym samym co S-T.pl :567:

Ja właśnie jakos limaksa pamietam z S-T.pl,ja to wtedy kupiłem w 2005r sqt i się pytalem gdzie ma to blokady lol a teraz sam go tuninguje hehe.Duzo bylo fajnych ludzi gdzie teraz ciężko ich znalesc, jeden mial taki avatar z napisem:Każdy iny wszyscy brudni czy cos takiego-gdzie ten user się podzieważJeszcze wtedy pamietam ze ktos z założyćieli byl z Olsztyna-mieszkam niedaleko i co weekend tam wpadam to możnabyloby się ugadac a nie mam 16 lat :wink:

A ja kiedyś - dawno, dawno temu… Zacząłem się interesować skuterami i tym jakby można je nieco “podrasować” :wink: Wpisałem w Googlach następujące słowa: “tuning skuterów” i moim oczom ukazała się strona s-t.pl :smiley: Kilka razy ją odwiedziłem, nawet nie miałem tam konta tylko arty czytałem i tyle…

Ja pamietam jak kiedys siędzialem na s-t, mało się udzielalem, bo nie mialem sprzeta, wiec raczej forum sluzylo mi jako pomoc w kupieniu odpowiedniego. Pozniej z tego co pamietam s-t.net zostalo shakowane i jakos przenioslem się na jednoslad. Pamieć tam jeszcze kilku uzytkownikow z tamtego forum, SimonWarka chyba tam siędzial, K3M.

yrch napisał:

Pozniej z tego co pamietam s-t.net zostalo shakowane

Że co :shock: :?: Jak zhakowane...

Nie chce jakichs plotek siac, ale z tego co pamietam jakieś forum zhakowano przez jakiegos Niemca i wydaje mi się, ze to bylo s-t bo zaraz potem na jednoslad się przesiadlem a wczesniej na zadnym nie siędzialem.

Odkopię trochę stary temat ale co tam. Specjalnie założyłem konto żeby tutaj odpowiedzieć :slight_smile: (moje stare zostało zmiećione przy kasowaniu bazy w styczniu 2007).

Tak więc - Trochę historii…

Otoz szanowny pan Sianek (z s.net) twierdzi zawziecie ze s-t.pl a teraz jednoslad.pl pochodzi z s.net tzn dawni userzy zalozyli ta stronke.

Począkowa ekipa s-t.pl to Simon, B3Wolf (Piotr Fijałkowski), Izzy (Mateusz Miziołek), Lepper (Grzejnik - Grzesiek Derlukiewicz), Regis. Był też Adam (Jogurt) od newsów ale chyba nie od początku. Ja doszedłem później (w 2003 albo 2004 roku nie jestem pewny). Była też ekipa fajnych modów :). Wątpię żeby ktoś z nas miał konto na s.net przed powstaniem s-t, o pisaniu postów nie wspominając.

No więc…
Najpierw pod domeną jednoslad.pl własciwie nic nie istniało, trochę tekstu tam było i nic więcej. Za to istniała subdomena motocykle.jednoslad.pl i rowery.jednoslad.pl

Później pojawiła się strona z odnośnikami do poszczególnych portali:

z czasem zmieńiło się na:

Następnie na jednoslad.pl były prezentowane newsy s s-t.pl i motocykle.jednoslad.pl
Jednoslad.pl w takiej formie jak teraz istnieje od stycznia 2007
Co do hackowania strony - swego czasu były ataki z Turcji ale nie trwało to długo. Hackowali s-t i s.net też.

Co się stało z ekipą, która zajmowała się s-t.pl / jednośladem? Dalej robią to co jest ich pasją :). Zajmują się portalem motogen.pl, który powstał 2 lata temu jako moto-magazyn.pl, po czym przeszedł ogromne zmiany i jest znany pod obecną nazwą już od roku.

Jakieś pytaniaż:)

Hehe super artykuł ;] Skąd go masz ?

Lol… napisałem 5 minut temu?:).

No ym niby tak ale skądś screeny w takim razie musisz mieć :]

Aha i będziesz się teraz na forum udzielał czy tylko ten artykuł ? :smiley:

Chyba właśnie zrozumiałem fizykę kwantową :smiley: Niezły artykuł. Myślę że nawet KruczeK tego nie wiedział :->

RudY napisał:

No ym niby tak ale skądś screeny w takim razie musisz mieć :]

Aha i będziesz się teraz na forum udzielał czy tylko ten artykuł ? :D

Screeny wyszukałem archiwalne z web.archive na szybko, nowsze screeny niestety nie działają. Artykułem to bym tego nie nazwał :) Prawdziwe arty piszę gdzie indziej :).
Jakieś moje max amatorskie arty sprzed wielu lat, wiem że były jeszcze niedawno na jednosladzie (kompendium tuningu skuterów itp).

Z s-t zapadli mi w pamięć m. in. Krzysiek3miasto, Baza, pierzak, Siwy, arturhyhy, Dacjano, Arczi, cowboy, Gargi, Komar, LimaKs. Do dzisiaj mam ok 80 osób z s-t na gg.

Przy okazji zbliżających targów motocyklowych przypomniałem sobie o jednosladzie, zajrzałem no i napisałem posta :)

Damianho napisał:

Myślę że nawet KruczeK tego nie wiedział :->

Wiedziałem lecz nie wszystko :P
Ja s-t.pl znam odkąd jeszcze się wchodziło na stronkę klikając w logo skutera ;)
I nick skinny też kojarzę choć nie za dobrze :D
Fakt faktem na s-t.pl zaczynałem swoją przygodę ze skuterami :P

I nick skinny też kojarzę choć nie za dobrze

Pewnie się pojawiłeś jak już byłem mało aktywny na forum. Później już mało pisałem, moderować też się po takim czasie już nie chciało. Ale do końca zajmowałem się artykułami userów, administracją itp. czyli sprawy raczej niewidoczne dla przeciętnego użytkownika :) o! i to w avatarze miałem :]