Co sądzicie u wydechu Yasuni Z do Aprili sr 50 racing (gaznik) 2002 r. Skuter jest calkowicie seryjny. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Wydech jak najbardziej trafny. Mam go w mojej maladze od ferii zimowych i spisuje się bardzo dobrze. Kolega ma w gilerze i też jest ok! Prędkość Ci wzrośnie ok. 10-15km/h jeżeli wszystko będzie ok no i POLECAM
![]()
Jak najbardziej polecam. I nie słuchaj takich wypowiedzi, że Yasuni to tandeta i przereklamowana jest. Są to jak najbardziej solidne i sprawdzone wydechy. Najlepszym na to dowodem jest fakt, że są one coraz częściej widywane na drogach. Yasuni Z to bardzo odpowiedni wybór do skuterka 50 ccm. Pozdro …
Wlasnie muszę jakis kupić bo wczoraj urwal mi się caly wydech :mrgreen: Samo kolanko zostalo. Pozdrawiam.
Yasuni Są jak najbardziej przereklamowane i drogie
Są dobrze wykonane wydechy ale niedają najwięcej osiągów Wszyscy się nimi podniecaja że są najlepsze Wcale tak niejest Wydech jest Ok i jest ze sredniej pułki jeśli chodzi o osiagi
Tzn nie mówię że jest najlepszy ale ja go polecam. Cena nie jest aż tak wygórowana. Poprostu ja jestem z niego zadowolony i nie czuje się oszukany. heh pozdro
A nie wyczuwasz, że często jest tak, że to ile daje wydech zależy od weksplatowania innych części ??
Dla przykładu - jak kupiłem Hebo New Generation wszyscy mi mówili (również z forum), że tandeta i że za tyle pieniędzy to coś lepsze można kupić. Okazało się, że przy rolkach 3.0g, skuterki z tuningiem - wydech, wario, sprzęgło, nie radzę sobie i żeby było śmieszniej na prędkość maksymalną. Oczywiście wiadomo co się dzieje przy rolkach 6.0 g
Nie wiem ile w tym prawdy, ale przebieg mam 2500 km, także części są nie zjechane i stąd takie osiągi. Moja teoria jest taka, że w każdym skuterze, każda część inaczej pracuje. Jakby tak chciało się mieć faktycznie to co najlepsze to powinno się kupić wszystko i z tego wybrać. Ale prawda jest również i taka, że każda część tuningowa da więcej niż seryjna. Dlatego nie uważam, że Yasuni Z jest najlepszy, ale uważam że spokojnie nadaje się do skuterka seryjnego i na 100 % będziesz z niego zadowolony :-). Pozdro …
Zgadza Sie Jak masz skuter padło to CI najlepszy wydech nie da tyle co najgorsza TT Na nowym cylindrze itp… Dużo zalezy od skutera od jego części. To jest jak najbardziej prawda i się z Tym zgadzam !! Jak masz w 50 ccm cylinder dobry to mozesz Powymieniac wszystko Poza cylindrem gaznikiem itp. I będzie Ci szedł Jak rakieta Drugi wymieni to samo a cylinder będzie miał mało to da Mu tyle co pierniecie człowiekowi Tak samo jest z paskami wariatorem watą tłumiaca w tłumiku z głupimi uszczelkami . Wszystko Ma znaczenie
Tia ale to jednak nie zmienia faktu że Yasuini są przereklamowane i drogie!!
To zależy Yasuni C16 jest dość dobra i tania używka reszta droga… R’ka Słabsza od Tecnigas Rs70 a róznica prawie 200zł w cenie ! +/- Romano są lepsze od yasuni ![]()
Tzn to różnie bywa; tak samo jest z wario, wsadzisz do jednej malagi Hebo NG i da Ci przyspieszenie i 15km/h v-maxa a wsadzisz do drugiej i wyrówna tylko przyspieszenie. Dla mnie Yasuni jest OK chociaż kupiłem używkę. A co do tego że przereklamowany no to może trochę bo u mielocha na forum piszą żeby wsadzać ten wydech a Tecnigas Next-R dać podobne osiągi w roxie ziomka jak w mojej maladze yasuni.