Yasuni - R a C16 - różnice

witam chciałbym się was zapytac czym rozni się yasuni r od c16 … bo kolega kupil i koles niewie jaki to model a wygląda jak r albo c16 wiec tu pytanie czym się rozni z wygladu ten od tego ?? pozdro

Na litość boską ! Czy wy nie umiecie dawać normalnych nazw tematów !? / RudY

C16

R

Sam sobie odpowiedz :slight_smile:

i tak dalej nie widzę roznicy ;d heh chyba trochę dluzsza jest koncowka i trochę inaczej pod cylinder kolanko … a ty jaka różnice widzisz ?? :smiley:

no widzisz kolanko ?? w C16 jest grubsze a w R nie jest takie… R jest pod Sport/Racing a c16 typowo dobry Racing

RudY, ty chyba dałeś 2x c16 bo r’ka nie ma tego mocowania przy cylindrze na sprężynkę tylko na stałe. chyba że są jakieś nowe wersje.

no właśnie a powiedzcie ci co to za tłumik ??? bo Z to na pewno nie bo niema Z z tylu sprezynek i wgl tak nie wygląda … R jak widzę na zdjeciu ma sprezynki przy mocowaniu do cylka i c16 to samo wiec jaki to jest ?? moze to tak jak siwy mowi starsza wersja R ?? bez sprezynek ??
a tu fotka tego tłumika http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c791bd6ddc9726f.html

Nie wiem … tak podało mi google-grafika :stuck_out_tongue:
I to porównywałem parę zdjęć …

otóż R-ki mają sprężynki… chyba że były jakieś starsze które nie miały… ale na pewno mają… a tylko Z-ki nie mają :roll:

no a ten tłumik co wam pokazalem to jaki wkoncu ?? bo z tylu ma sprezynke a tam przy kolanku nie wiec Z to na pewno nie jest wiec jaki ?? chyba ze jest to R albo c16 ale z przerabianym kolankiem :slight_smile:

Na moje to jest Z-ka. Porównajcie foto z tym co podał koza. Nawet mocowanie takie samo :wink:
http://www.access2roues.com/catalog/images/scooter-z.jpg

nie sugerujcie się na tym zdjęciu wejściem pod cylinder … bo c16 może być do gilery a r’ka do minarelli i wtedy nie jest tak, że wszędzie jest takie samo wejście pod cylinder :-o pierwsza zasadnicza różnica to są inaczej pospawane - zobaczcie, że r’ka ma jedno ze spawów centralnie pod mocowaniem a c16 lekko w prawo …

Filip189, a gdzie Ty widzisz spawy na tym zdjęciu co podał koza? :roll:

Sugerowałem się zdjęciami Rudego, nie obczaiłem fotki kozy :slight_smile: Sorry, w takim razie sprawa jest trochę trudniejsza … :-/

R’ka ma homologacje a c16 już nie!!

ale i tak dalej niewiem jaki to tłumik ;d heh wiem ze raczej do minarelli jest :slight_smile: a wydech to niewiem sam … Z to chyba tez nie bo z-tki nie maja sprezynek z tylu i wgl sa inne :slight_smile: tylko przy kolanku jest ten tłumik podobny do z-tki a tam przy koncowce to nie zabardzo

No to wrzuć zdjęcie i każdy ci powie. Nie łatwiej ??

heloł było już zdjęcie, czytaj temat uważnie

Na tamtym foto ja widzę R’ke

hej, a nie ma na nim jakiegoś napisu, albo oznaczeniaż

nie no co ty w kazdej yusuni tylko tylko napis przyspawany “YASUNI RACING” jak się nie myle :stuck_out_tongue: