Yasuni c16 vs Polini FR3

Witam który wydech będzie lepszy pod s6 sport pro jak i jednoczesnie hebo manston replice??

PFR3 jest “uniwersalny” :stuck_out_tongue:

a osiagi ma podobne jak c16?? :smiley:
bo w testach fr3 wypadl o 1 kon mechaniczny gorzej od c16 :lol:

Domagalak16, polini for race jest 1 km slabszy a for race 3 niewiadomo :slight_smile: ja bym wziol polini ciagnie od dolu i jest git :slight_smile:

a ja oczywiste ze yasuni c16. Mam przekonanie do tej firmy. No i mocniejszy :slight_smile:

Polini FR3 to jest na klasie bardziej Yasuni R chociaż trochę mocniejszy Yasuni c16 mocniejszy :wink:

proszę o dalsze wypowiedzi i zaznaczanie :wink:

wez c16 bo i tak cylinder zmieniasz a nie oplaca się milion razy wyechowo zmieniac i będziesz na pewno mial więcej mocy na c16

FR3 to klasa yasuni c16 a nie r :roll: a c16 trzeba krecic zeby mial moc a polini od dolu juz będzie :slight_smile:

proszę o dalsze wypowiedzi :lol:

wydech mają moc albo na obrotach wysokich albo niskich i zdecydowanie trzeba dobrać pod swój styl jazdy bo masz to dwa skrajne wydechy podobnej klasy

czyli wybieram PolinioYasuni For3c16 :lol:

tak dobrze nie ma. albo albo jest :smiley: :lol:

Domagalak16 napisał:

tak dobrze nie mam albo albo jest :D :lol:

???

Jasiu226, po pierwsze to nie kolega napisał tylko ja:)

a pod drugie to już ci tłumacze o co mi chodzi:

Więc są wydechy które mają moc na wysokich obrotach albo na niskich nie ma czegoś takiego że wydech będzie ciągną na każdych obrotach

no wiem ze nie ma ;D
tylko ja chce tak:
duzo kopania na ziemi i palenie gumy :mrgreen:
dobry v max
troszq jazdy na jednym kole
i ogolnie ze dodam gazu to od czuc ze ciagnie a nie ze cuagnie a potem juz np., od 70 juz się slabo rozpedza do v maxu