Witam.
Jestem posiadaczem Yamahy Vino XC50V 4T 50ccm chłodzonej cieczą, rok produkcji 2006.
Od jakiegoś miesiąca szperam w Internecie co mogę w niej zmienić natomiast brakuje mi konkretnych informacji co do tego modelu pasuje. Jedyne części pasujące do danego modelu wyskakują na Ebay lub strony z USA.
Chciałbym wymienić wariator najlepiej cały komplet. O ulepszaniu tego modelu nie umiem znaleźć wiele informacji nawet na YouTube.
Może jest ktoś kto może mnie wesprzeć ewentualnie jest z okolic Piaseczna i może coś doradzić. Nie uśmiecha się mi jechać do autoryzowanego serwisu i za porady i umycie yamaszki zapłacić 350zł.
Dzięki wielkie za pomoc. Lecz patrząc na te ceny nie wiem czy nie lepiej znaleźć innej maszyny z bardziej dostępnymi częściami w tej samej pojemności. Jednak chyba już nie skuter a coś w stylu gb street. Pozdrawiam.
Mam jeszcze pytanie do was, czy na stokowym silniku 50cc v-max to 56km/h czy może coś go blokuje. Bo ostatnio testowałem na jeździe z górki i z wiatrem i jakoś więcej nie chciał jechać, mierzone GPS-em. Czy można coś zrobić by ten sprzęt śmigał tak 65-70 ?
Ewentualnie co w niego wsadzić jestem całkowicie nieznającą się osobą na mechanice, na forach czytam każdy inaczej pisze. Ktoś może doradzić co powinienem zrobić bo naprawdę lubię ten skuter a na GB street nie uzbieram za szybko raczej
Proszę o pomoc/opinię, myślę żeby dokupić do tego skutera https://motor-x.pl/cylinder-do-yamaha-vino-50-lc-4t-4200-mm-2,p.html#w0-tab2, ale w opisie że pasuje do:… napisane jest że to między innymi do Yamaha Vino 50i LC 4T 2007 i późniejsze czyli nie da rady do mojego prawda?
Nie wiem dokładnie co znaczy małe “i” przy nazwie modelu no i podali 2007 a ja posiadam 2006.
Czy ewentualnie polecacie zakup noname cylindra z allegro i czy ktoś może polecić lub odradzić.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc.