Yamaha tzr 50 czy Aprilia rs 50

Wiem, że jest taki temat z plusami i wadami tych motorowerów, ale chciałbym się dowiedzieć co jest lepsze pod względem: awaryjności, żywotności, przyspieszenia, osiągów. YAMAHA TZR 50 … APRILIA RS 50 Pozdrawiam

Yamaha, wytrzymalsza na pewno, zywotność na pewno, v-max na pewno ale przyspieszenia nie jestem pewny

Dzięki :smiley:

nie mów tylko ze aeroxa chcesz na sciga zamienić, nie warto

Nie, nie. Kolega nie wie co wybrać :stuck_out_tongue: Założyłem temat, żeby się dowiedzieć i mu doradzić. A tak w ogóle, to się nie opłaca np. tzrki za roxa (żeby nie było, nie chce zamienić)

Nie opłaca się z 50 na 50 się przesiadac, jak przesiadka to tylko na wieksze - nsr 125 tzr 125

A jeśli nie mam np. prawa jazdy i nie jestem pełnoletni, to na co mi 125?

125/50 duze takich na allegro

Tzn. że to jest 125 z możliwością rejestracji na 50?

Np jest 125 i zarejestrowane jako 50. Na allegro jest nawet sqter 250 zarej na motorower :slight_smile:

ja też się zastanawiam co kupić i chyba bym kupić RS bo ona ma lepsze przyspieszenie i v-max niż tzr ale tutaj moje pytanko gdzie można do RS kupić jakieś części tuningowe są sklepy dla takich ścigaczy 50 ccm? internetowe oczywiście bo nawet nie wiem gdzie do tego wydech kupić bo to ma wydech pod siedzeniem pasażera…

Apka szybsza? POdobno tzr seryjna 100 przekracza, nie wiem ile w tym prawdy jest. Wydech znajdziesz u pana m. A reszte części to juz trochę trzeba szukać.

Wino napisał:

Np jest 125 i zarejestrowane jako 50. Na allegro jest nawet sqter 250 zarej na motorower :)

No, ale wtedy są problemy z zarejestrowaniem chyba, nie? 250/50? lol xD

W czym problemy? Ja nie mowie zebys kupil 125 i rejestrowal jej na 50 tylko zebys juz zarejestrowana kupil. 250/50 to jeszcez nic. Jakiś czas temu była honda hornet 600 zarej na 125. Polak potrafi co nie?

Była też CBR f3i czy jakaś tam F 600tka z możliwością na 50 / 125 ^^ Ja bym był za TZR (Minarelli AM6) :slight_smile: Kozackie silniczki :slight_smile: tak btw to ja bym zamienić roxa na 125 w biegach xD

Aha, bardzo Wam dziękuję, w szczególności Wino :smiley: Będę wiedział na przyszłość, jak bd. zmieniać Aeroxa (ale to za kilka lat :P)

Wino napisał:

Apka szybsza? POdobno tzr seryjna 100 przekracza, nie wiem ile w tym prawdy jest. Wydech znajdziesz u pana m. A reszte części to juz trochę trzeba szukać.

Bujda,żadna ,ale to naprawde żadna seryjna 50 nie przekroczy Ci 100 km/h.TZR owszem seryjna dobija ,ale na niezbyt fajnych ząbatkach.Poza tym ,żeby jechać sobie swobodnie 100 km/h trzeba coś już włożyć.Wiadomo osiągi seryjne osiągane są zawsze na dłuższych odcinkach drogi więc w ,każdym przypadku kupna moto podchodziłbym z dystansem co do prędkości maksymalnej.

@up A twoja TZRka ile wyciąga i czy masz tuning?

Ostatni raz na tym forum odpowiadam na to pytanie bo już mnie kurwica jasna bierze. Nie posiadam tuningu.TZR posiadam ledwo od końca maja ,a odblokowałem jakieś 1,5 tygodnia temu. Na zębatce z tyłu 44 wyciąga trochę ponad 90 km/h ,a 80 ma przy jakiś 9200-9300 obr. Jakie są różnice między zębatkami to sobie poszukaj.Nie mam zamiaru tego tłumaczyć i po raz kolejny tłumaczyć ,że v/max w dużej mierze zależy od założonych zębatek.

Ok, dzięki i [u:eb66664aa9]sorry[/u:eb66664aa9]