Yamaha tzr 125 z 50 125/50

witam
Mam pewien problem powiem tak zamierzam kupić Yamaha tzr 125 zarejestrowaną już na 50-tkę.
Mój dylemat pojawia się tu czy jeżeli złapie mnie policja to co mi mogą zrobic ?
Czy takie jezdżenie 125-tką na karte motorowerową jest bezpieczne w sensie czy przyczepia się policja

i jeszcze jedno dało by się zamatować cos takiego?
http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=3614&&&topSsid=65cbc10a5795789f58f720eeb7509910&topSsid=65cbc10a5795789f58f720eeb7509910
Gdyż sądze że wtedy by się nie czepiali

przyczepi sie przy pierwszej kontroli, mało tego, od ręki masz mandat, płacisz za lawete i parking, dostajesz grzywnę, sprawę w sądzie i wiele innych nieprzyjemności. Osób jeżdżących takimi pojazdami nie komentuję.

eh to szkoda dzieki

I jeszcze jedno... Jest taki sam temat na samej górze... Chyba, że po prostu nick zmieniłeś...

a tą blokadę jadąc na MOTOCYKLU można sobie w du*e wsadzić. Wkur#iają mnie tacy ludzie, myślą że sobie 125 kupi, złamie prawo rejestrując na motorower i zapie**ala 150 w zabudowanym, na koniec wjeżdżając w puszkę zabija siebie i często inne osoby. Dorośnij, zrób prawo jazdy i wtedy kupuj motocykl.

Wiesz tak unosić to sie nie musisz takie rzeczy jak napisałes to robią dzieci bogatych tatusiów ktorzy zawsze dostaja to co chcą a jak ktoś za*ierdala całe wakacje by sobie motor kupic to nie z**ierdala jak to ująłeś tylko dba o sb jak i o innych uczestników ruchu!

Nie kłóćcie się. Nie ma sensu. Taki numer z 125/50 nie przejdzie. Nie lepiej sobie kategorię A zrobić i wtedy? Lub jeśli nie masz 18 lat kat. A1. Tylko jeśli robić to rób teraz bo od lutego już będzie dużo, dużo, dużo trudniej...

ale jak nie masz prawa jazdy to ok, jeździj ale 50-tką. Cgyba że w razie wypadku lub kontroli chcesz mieć duże problemy to ok. Tylko pamiętaj że jak np. nie masz ukończone 18 lat a komuś w bok wjedziesz to rodzice będą musieli koszty napraw ponosić. A jak się komuś coś stanie to jeszcze zapłacą za leczenie. Po prostu pomyśl czy warto tak ryzykować.

Dobra zrozumiałem łatwo można przemówic do mnie ale po dobroci bez unoszenia sie :) Chyba wezme tzr 50 z małym tuningiem namówiliście mnie :D

No, masz rację. Ale na twoim miejscu i tak bym kupił tą blokadę. Może się przydać. Ludzie, którzy zielonego pojęcia o motorowerach nie mają mogą myśleć, że to ścigacz ;D

Ale by się zdziwił odpalam a tu kosiarka XD

No, śmiesznie, bardzo śmiesznie brzmi taki silniczek.