Yamaha Neos - wolny start.

Siemka. Jestem posiadaczem Yamahy Neos. Mam jeden problem, jeździ ona dobrze z górki osiąga 80km/h, ale jest jeden mankament. Bardzo wolno rusza. Jest wymieniony cylinder ma już przejechane 750km. Mam ten tłumik: Wiem to że trochę cięższe rolki mi poprawić tego muła ale nie do końca. [u:7bde2f5bc6]Co to jeszcze może byc?? [/u:7bde2f5bc6] Interpunkcja, wielka litera, literówki. - Marchles

sprawdź gaźnik czy nie zapchany czy cus… :stuck_out_tongue: Polaku czytaj: Sprawdź gaźnik czy nie jest zapchany, jeśli nie to nie wiem. Cu? takiego jak warnik kolego mój sympatyczny dostaniesz. Marchles

gaźnik jest wporzo on narmalnie chodzi tylko się wolno mula:/

Nie możliwe, że jedzie tylko 80 km/h na sportowym tłumiku, sprawdź w jakim stanie są rolki, zmień dyszę na większą.

i trochę mały pasek

Jak masz mniejszy pasek niz powinien byc to on nie wejdzie tak wysoko i niebędzie mial duzej predkosci. Zmien go na taki jak powienien byc.

Marchles nierozumiem za co warn??? ze nie używam polskich znaków??? nie ma jak! A moze jestem dyslektykiem??? jak tego nierozumiesz to chyba cos nie tak z tobą… Teraz ja zato chętnie bym odpali ci warn… mój sympatyczny kolego. Jak sam zauwazyles ten kto pisal temat zrozumial o co mi chodzilo, a ty nie, szkoda…

słaby start to popularny problem w neosie :stuck_out_tongue_winking_eye: możesz go się pozbyć po porządnej regulacji napędu.

lukaszewicz napisał:

słaby start to popularny problem w neosie ;P możesz go się pozbyć po porządnej regulacji napędu.

lukaszewicz masz ten sam problem??

tak, w moim przypadku wywołane jest tym, że powoli wkręca się na obroty (zepsuty zawór) i przegrzanym zużytym dzwonem sprzęgła… mój neos ma grubo ponad 20tyś km przebiegu

No mojemu niedawno wskoczyło 19tyś. a ja też mam dzwon przegrany:/ i muszę wymienic.

wymień dzwon… i wyreguluj napęd … znam neosa który fajnie rusza z miejsca na koło… a ma tylko sportowy wariator i wydech…

Ja miałem taki problem w moim neosie. Pomogła regulacja przekładni. Jakie masz rolki? Muła powinny zniwelować raczej lżejsze rolki. Jest też opcja że masz pasek zużyty.

A możliwe że wystarczy tylko miękka sprężyna?

wątpie że miękka sprężyna by tu coś pomogła, prędzej twardsza - nie ślizgałby się pasek napedowy. lżejsze rolki nie zawsze pomogę przy starcie. może był coś takiego dajemy gaz>są wyższe obroty>skuter nie rusza,toczy się powoli do tych 5-10km/h i dopiero wskakują odpowiednie obroty i zaczyna ciągnąć do przodu. wtedy wątpie ze sprężyna centralna pomoże…

przy sportowym wydechu trzeba założyć lżejsze rolki najlepiej te co są dołączone z wydechem, przeczyść filtr i gaźnik, wyreguluj go powinno być dobrze

lukaszewicz napisał:

wątpie że miękka sprężyna by tu coś pomogła, prędzej twardsza - nie ślizgałby się pasek napedowy.

Właśnie żeby się pasek nie ślizgać to pierw musi się wciągnąć między talerze, a do tego potrzebne są obrotu i wyjęcie paska wysoko na talerzach wariatora. Czyli zastanów się teraz kto ma racje? Ja zostaje przy swojej wersji.