Yamaha Neos - kupno/opinie.

Witam. Co sądzicie o tej auckji i o neosie ?http://tablica.pl/oferta/yamaha-neos-100-50-CID5-ID5bmiL.html#7157865c16
Czy to dobre skutery ?
Jak sprawuje się ten silnik 100cc ?

nie wiadomo jak sie sprawuje silnik 100cc bo nie wiadomo z czego on te 100cc zrobił i ile osprzętu dookoła wymienił.
A to już gruby mod jest. Sądząc z ceny to dużo w niego nie wsadził- ja bym sie bał tak zrobionego 100cc.
pomijam kwestie prawne.

O czym ty piszesz ? To jest orginalne minareli 100cc

aaaaaa :). Nie wiedziałem że te kurduple wychodziły w 100tce fabrycznie. Zasugerowałem sie na moje oko - małą tablicą z tyłu

Mi się ta Yamaha nie zgadza za to rocznikowo , lifting był w 2003r a tu mamy niby 2004 , zegary są stare ale oznaczenie na boczkach już z modelu po lifcie :) no i te pomarańczowe kierunki

Sam się zdziwiłem :D Wiem teraz co myślisz o neo'sce ? bo chyba ją biorę jak silniczek będzie ok

Może to jakaś wersja przejściowa ? Albo wersja z silnikiem 100cc była tylko w tej budzie ?

Powiem ci jeszcze że u mnie po mieście jeździ oryginalna setka z 2006 i na boczkach oprócz napisu neos jest też duży napis 100 ale to nic nie znaczy bo ta z ogłoszenia mogła być np. malowana

Możliwe. No nic trzeba ją solidnie obejrzeć. Dzięki wielkie. A jak w ogóle jest z tymi silniczkami 100cc ? Psują się? Jakie osiągi ?

Przejściówek nie było przynajmniej w modelu 50 , w setkach to nie wiem , ja jak kupowałem swoją to mnie chcieli w trzech sklepach/komisach oszukać na roczniku właśnie . Zadzwoniłem do Yamaha Polska i stąd wiem że lifting był w lutym 2003 roku

Dokładnie , solidne obejrzenie to podstawa a osiągi , w tej co jeździ u mnie licznik wyskalowany jest do 120km/h także to tyle jeśli chodzi o osiągi :)

Nie pasuje mi też że na siedzeniu jest napis MBK
http://tablica.pl/oferta/yamaha-neos-aerox-CID5-ID5gfz5.html#6618fa2b16
Ta też 2005 i zegary przed liftem

Ta druga na 100% nie jest z 2005r , właśnie takie wynalazki próbowały mi komisy sprzedać jeden z Opolskiego był mega wałkarz , Yamaha miała pierwszą rejestrację w Polsce w 2005r a skuter był faktycznie z 99 był sprowadzony z Hollandi w 2005r a faktyczny rocznik szło sprawdzić tylko po numerze Win i to tylko w Holandii. Napis MBK to tak jak mówiłem , mogła być malowana , kanapa mogła być zmieniona itp. ważny jest stan techniczny