Seria to Dellorto PHBN 12mm, najlepiej bierz 17.5mm na ssaniu ręcznym, ale nie wiem czy Ci coś da ten 17.5mm na osiągach…
Tu nie chodzi o osiągi, tylko żeby świecy nie zalewało :). Bo dysze wymieniałem bo po wymianie wydechu go zamulało, wymieniłem rolki i nawet nawet do 50 się rozpedzal potem od 50 do 85 problemy miał … Myśle że gaźnik rozwiązałby ten problem z zalewaniem świecy… kupuje jeszcze Sprężynki czerwone +30%, mam nadzieje że będzie wszystko śmigało
A ssanie ręczne mam, więc taki gaźnik muszę kupić
Veis napisał:
Wydaje mi się że zaczęło zalewać świece
Zobacz jaki ma kolor świeca, a nie gadaj że wydaje Ci się.
Mi to się wydaje ze nie wyregulowałeś gaźnika po prostu po zmianie tej dyszy.
Możesz iglice obniżyć trochę jeśli faktycznie go zalewa.
No zalewa wybacz, źle napisałem
ale założyłem ten sprzęt i regulowałem gaźnik na wszystkie sposoby, jezdzilem po miescie bez plastika pod nogami z wkretakiem w kieszeni i próbowałem ustawić
ustawiłem jak najlepiej się dało. Słyszałem od kumpli że gaźnik za mały żebym go wymienił …
A masz coś poza tym sportowym wydechem?
ja mam gaźnik seryjny 14mm, sportowy wydech, stożek cylinder 70ccm i jakoś dało się wyregulować.
A śrubka od mieszanki to nie wszystko, jest jeszcze iglica, ona ma duży wpływ na dawkę paliwa, jak Ci zalewa to ją obniż, albo wsadź tą dyszę co miałeś wcześniej i daj wyżej iglice.
Wątpię żeby gaźnik nie wyrabiał z samym wydechem…
Głupi jesteś wsadze tamtą dysze bede jechał 50 a skuter ma mocy na 85
pozdro & pocwicz. I mam gąbke Stage6 double layer przeznaczoną do większych gaźników także więc wiesz, i nie chodzi tu o sam wydech
i tak wymienie gaźnik i tak chyba
A ja Ci mówię żebyś się tą iglicą pobawił!
nie możliwe żeby się nie dało wyregulować tego gaźnika, trzeba tylko trochę pokombinować.
Gąbka nie jest przeznaczona do większych gaźników tylko ma większą przepustowość, przez co trzeba dać trochę większą dyszę bo dostaje więcej powietrza.
Do większych gaźników np. 19mm czy 21 wsadza się stożek a nie gąbkę.
sprubuj o 5 mniejsza wsadzic (80) bo 85 jest trochę zaduza jak na serie
nie prawda ze jest za duza bo ja jezdzilem na 85 dyszy w gaźniku seryjnym 12mm i dalo rade, mało tego wymiatalo :-P masz cos albo nieszczelne albo nie umiesz regulowac 8-)szato18 napisał:
sprubuj o 5 mniejsza wsadzic (80) bo 85 jest trochę zaduza jak na serie
Nie no ona jest dobra ta dysza, tylko nie podnosiłem iglicy, kręciłem mieszanką tylko, jest dobrze ustawiona jeszcze iglice podniose w góre
od początku Ci mówiłem żebyś pobawił się tą iglicą.
Iglica ma dużo do gadania jeśli chodzi o regulację gaźnika.
jak już będzie wyregulowany to sprawdź czy aby świeca na pewno ma dobry kolor.
No i dobra, wszystko zrobione, świeca wyczyszczona, iglica podniesiona o 1 " ząbek " ( przedostatni ) Mam nadzieje że na sezon będzie wszystko git Kupie jeszcze wariator Polini Speed Control po świętach i myślę że na sezon będzie ładnie już śmigał