Yamaha N-max vs. Piaggio Medley

Witam,

Koleżanki/koledzy jakie macie doświadczenie z oboma modelami? Ograniczyłem możliwość zakupu do tych dwóch sztuk ale na skuter 125 dopiero się przesiadam i nie mam doświadczenia. Po researchu wychodzi że oba modele są na podobnym poziomie. Oczywiście mówie tu o porównaniu 1:1 czyli ten sam rocznik i podobne przebiegi rzędu 2-3 tysiecy i identyczna cena ok 10k.
Ewentualnie jeszcze jeden Nmax który ma 15tysięcy przebiegu, 2k tańszy ale nie wiem czy 15k przebiegu to duzo czy mało. Zalezy na pewno od serwisowania ale w 100 % kto wie kto i jak jeździł.

Przy okazji pytanie dodatkowe czy ktos kupował używkę z moped.pl w Warszawie, jakieś doświadczenia?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Nie kupowałem, ale byłem u nich ze dwa razy na serwisie ze swoimi sprzętami, jest OK. No i korzystałem z wypożyczalni i skutera zastępczego na czas przeglądu/naprawy.
Kumpel kupił u nich kilka lat temu używaną dużą Vespę (chyba GTSa), potem ja u nich serwisował i naprawiał po dwóch wypadkach. Był zadowolony, sprzęt się sprawdził. Zbierali mnie też z miasta, jak złapałem kapcia - mają czym, co jest dość wygodne.

Podziękować