Yamaha Jog R vs RR

Witam! Mam 7000 na skuter. Pomyślałem o Yamaszce Jog R 2007 bo kosztuje właśnie tyle. Widziałem tez że Jog RR 2007 kosztuje o 400 zł więcej, a to przecież LC. I tu się moje pytanie pojawia. Czy brać Jog’a R czy RR, czy może jeszcze coś innego do 7000 zł? Z góry dzięki, ms0

A musi być nowy? Jak nie to bym brał Yamahe Aerox prawie nową lub Aprilie Sr :stuck_out_tongue: A R od RR rózni się tym że RR jest LC więc chłodzona cieczą - plus RR’ki

Tak musi być nowy. Chce mieć nowy bo używka to używka i nigdy nie wiadomo.

Za tą cenę możesz łyknąć nowy model Malaguti F12, jakieś Kymco lub Benelli 49 X (nowość na rynku) Wybór należy do Ciebie :wink: A wracając do głównego wątku tematu to ja bym brał RR, bo to jednak LC i na pewno lepiej będzie chłodzić silnik jak byś robił tuning :sunglasses:

A co ciekawego mi o tym benelli 49 Xmożecie powiedzieć? Jaka moc, może jakiś opis/test tego skuterka, czy się psuje, i mozliwosci przy tuningu. I jak w wypada w porównaniu do Jog RR? Thx

Opis tego Benelli masz w dwumiesięczniku SKUTER :wink:

RR I co ma niby oznaczać ten skrót? Warn za nabijanie postów…

Hmm, chodziło mu o model Yamaszki pewnie. Ja zaczaiłem. Cofnij warna. Czytałem ten opis, skuterek ciekawy tylko sprawa. Gdzie w opolskim można kupić benelli, bo powiem wam że jakby coś się zepsuło to nie wiem gdzie to serwisować xD

A myślisz że u mnie to serwis Yamaha jest?;p tzn Malaguti. W moim mieście jest jeden serwis i 3 kolesi którzy zajmują się takimi rzeczami na czarno. A jak coś to 30km do Lublina.

Bierz Joga RR mały leciutki, pasarzer ma na nim wygodnie , kanapa duża i wygodna, minarelli LC ale bęben z tyłu, Łatwy do stuntu bo chłodnica i wszystko jest na tyle.

Alo jak ktoś napisać wyżej Malaguti F12 nowy ok.7k kosztuje :stuck_out_tongue: i to minarelli LC :!:

Nowa Malaga - Silnik CPI Benelli 49X - chińskie minarelli Bierz JogaRR

Jog nie jest tylko chłodzony cieczą ale ma mocniejszy silnik i jest to Minarelli ! nie sprzeczajcie się bo ja mam Joga :stuck_out_tongue:

Regis f12 w lc ma silnik minarelli :wink: a w ac ma cpi tak samo jak benelli

Jog RR pali ok: 2L na 100, jest sporo lżejszy od Aeroxa, w schowku mieści się pory integral a poza tym udało mi się go rozpędzić na równej prostej do 87km/h (org. bez blokad)

Wynik jest jasny, Jog to jest to :wink:

Kaziu to masz JOGA R a nie RR, zresztą on ma chłodnice pod nogami, a reszta jest normalnie i ma bęben z tyłu wiem bo jeździłem takim i qmpel go ma :S

Kup Jog RR lepsza wersja a te 400zl dop?aty w ta czy w ta nie daje roznicy juz a RR lepszy ;]