Yamaha Cygnus X - problem ze skuterem

wodka85 napisał:

Pietro luknij tutaj (ja mam cygnusa z 2009r) :
http://www.scigacz.pl/Yamaha,Cygnus,X,miejski,pocisk,6059.html
pod artykulem są dane techniczne
dam znac jutro czy ladowanie aku cos dało ale wieczorkiem :) a tak na marginesie jak dlugo laduje sie aku ?

Faktycznie, można poznać po kontrolce na desce rozdzielczej ;)

serafinq napisał:

Dobra znawcy, ale przecież skuter odpali nawet bez akumulatora.
tylko będzie bez kierunkowskazów, stopa i klaksonu.
Kompresje masz?

Do znawców tematu; Silnik na wtrysku nie odpali na kopa bez akumulatora, bo układ wtrysku zasilany jest elektryczną pompką paliwa.

Pietro napisał:

serafinq napisał:
Dobra znawcy, ale przecież skuter odpali nawet bez akumulatora.
tylko będzie bez kierunkowskazów, stopa i klaksonu.
Kompresje masz?

Do znawców tematu; Silnik na wtrysku nie odpali na kopa bez akumulatora, bo układ wtrysku zasilany jest elektryczną pompką paliwa.

Ty naprawdę lubisz każdego wkurzać, ja niejestem już pierwszą osobą widzę, wielki znawca który myślał że w tym skuterze niema kopki.

dupa naladowanie baterii nic nie dalo , wczoraj zaprowadzilem do dealera yamahy , dzis zadzwonil i mowil cos ze jakas pompa zepsuta i jeszcze jakies czesci i nie zrozumialem go dokladnie ale cena jaką zarzucil to ku...a az 315 funtow :-/

no odebralem dzis skuter , na rachunku mam ze dali nowa pompe paliwa , jakies przewody i ich robocizna i razem 315 funtow !! zal a miala byc maszyna tania w utrzymaniu hehe

Miałeś pechach. Ja juz jezdze 3 lata mam zrobione 34000 km i tydzien temu szpilka wymienilem szpilke od glowicy i to wszystko.
Mam pecha za to do kapci... juz okolo 8 razy latalem tylne kolo :)
Pozdrawiam!