Witam! Za rok planuję zakup jakiegoś skutera do stuntu. Wytypowałem dwie Yamahy (ewentualnie ich zamienniki MBK), a są to Yamaha BW’S oraz Yamaha Slider. Co o nich sądzicie? Która ma lepsze osiągi, mniejsze spalanie, w której pojawia się więcej awarii, która podatniejsza na tuning (czy mają te same silniki) :?: Dobrze by było, żeby jakieś osoby, które posiadają jeden z nich (a najlepiej i dwa ) coś o nich napisały Jest też ankieta, w której możecie zagłosować. Za odpowiedzi z góry dzięki i pozdro
to praktycznie to samo, i mają takie same właściwości, wiec decydującą rzeczą jest wygląd ja bym wybrał slidera
Ja chyba też… Ma taki oryginalny wygląd Ale czekam na więcej odpowiedzi - najlepiej od kogoś kto ma sliderka.
Slider zdecydowanie bardzoej wypaśny
slider bo bws jakis taki dziwny wyglad ma i sliderem łatwiej postuntować ale nie wiele lepiej od bws wybór należy do ciebie ja bym wybrał na 100% slidera
slider +crashpady +super do stuntu +waga
A co z tuningiem takiego sliderka :?: Gdybym wsadził tam jakiś cylinder 70 i odpowiednie do niego podzespoły… (wydech, wario itp… itd…)
Zobacz sobie slider'a mumina w worklogu ; ))Xarmac napisał:
A co z tuningiem takiego sliderka :?: Gdybym wsadził tam jakiś cylinder 70 i odpowiednie do niego podzespoły... (wydech, wario itp... itd...)
mnie osobiście bardziej podoba się BW’ska tylko ze w nowszej budzie. I na kole też się nią fajnie jeździ, no i mam vecticala który jest lepszy do stuntu
No wiesz, on w niego wpakował 10 000 zł :shock: Ja będę dysponował “nieco” mniejszą kwotą
slider wpisz sobie w youtube Mayday sbteam ziomek odemnie niema litosci dla sliderka srednio co 3miesiące zmienia cylki jak to mowia nielubi stalych zwiazkow
No bierz Slidera… ;p a co do Mayday’a to widziałęm pare razy jak jeździ na żywo jaki teraz ma kolor skutera? Bo ostatnio miał zielono biały… ;p
Zdecydowanie slidera jakiś taki fajniejszy jest od BWS
Ja nie mam porównania, bo nigdy nie jeździłem na sliderze ale BWSka ma bardzo dobre przyspieszenie. Na serii z gazu wchodzi na koło. Akurat mam BWSa do opylenia
Mój znajomy ma BWsa - może zajadę do niego jak będzie ciepło to się przejadę
Jeździłem Bwską i na koło szedł, ale nie wiem czy seria była, kolegi skuter i on z resztą nawet do niego papierów nie było no i to było z rok temu. Sliderkiem nie jeździłem, ale to jak na Yamahę przystało, pewnie nieźle idzie ;D Wybór zależy od twojego portfela oraz który jest ładniejszy wg. Ciebie, bo oba są bardzo podobne, chociaż polecam BW’S, bo nim je??dziłem. Oba są lekkie, zwinne, mają mało plastików i co najważniejsze są tanie, co nie jest aż przerażającą ceną. Za 2500 zł kupisz ~2000 rok, ale np. po tuningu z nowym cylkiem itd. Jak co także polecam tego Roxa, tani i… 25 KM ;D http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M958146 Ocena końcowa: - Zależy od twojego gustu.
25KM to on ma w snach swojej teściowej :roll: 25KM na tym wydechu?? Już była mowa o tym roxie gdzieś na s.com okazało się ze ma max 15-17KM jeśli nie mniej… Ja bym brał slidera jakoś mi się bardziej podoba
Trochę on tani… Pewnie jakiś po przejściach