Mam pewien problem a mianowicie kupiłem Yamahe aerox.
Podczas oglądania gdy się przejechałem moc była niesamowita miała dobrego zrywa, wiec kupiłem bez wahania.
Po miesięcznym użytkowaniu zauważyłem, że nie moge ruszyć ze zrywa na piachu :(.
Później było coraz gorzej aż w końcu dusił się na starcie, więc oddałem go do mechanika on tam go poczyścił i gdy go odebrałem, oczywiście dusić już sie nie dusił ale dawnej mocy (zrywu) nie odzyskał.
Hahaha zawory w aeroxie? Weście mnie nie rozśmieszajcie. Kto nie wie niech się nie udziela. A co do problemu: Mogł ci się trochę cylinder przytrzeć lub słabym olejem zalałeś go i dlatego. Odkręć przekładnie i zobacz dzwon, pasek, sprzęgło itp. Mógł pasek na łyso jeszcze ogolić ;) I dlatego nie wchodzi tak szybko i wyskoko.
http://allegro.pl/yamaha-aerox-neos-minarelli-pierscienie-nowe-oryg-i2988433817.html to masz pierścienie i to oryginalne ale chyba sobie nie dasz rady jak nie wiesz co to są pierścienie ale ja bym na twoim miejscu kupił juz wiekszą pojemnosć coś z airsal no ale na to to juz musisz mieć fundusze MalyRDM yamaha aerox to jest 2t a w 2t nie ma zaworów :)
czasem przy tuningowanych silnikach dawka oleju która jest dozowana w fabrycznej ilości, może okazać się zbyt mała, ale to są tylko moje przypuszczenia. a co do aeroxa to za cenę 2400zł trzeba mieć świadomość że będzie trzeba trochę przy tym popracować.
przegrzanie czyli zapala sie lampka temperatury cieczy w silniku powody 1 brak badz za mala ilosc plynu chlodzacegp w silniku 2 padnieta pompa wodna 3 zawieszony termostat -co powoduje nie otwieranie przeplywu cieczy na chlodnice 4 cala sytuacja spowodowana jest wyciekiem plynu chlodzacego nieszczelnoscia ukladu 5 jak wyzej padniety czujnik temperatury jezeli ta lampke zaswieciles podczas jazdy to masz do wymiany nie tylko pierscienie rownierz tlok i cylinder ,bardzo rzadko po przegrzaniu i oslabnieciu na stale,wystarcza w 2t wymiana tloka i pierscieni/a