Siema mam problem z Aeroxem , wcześniej też tak miałem na starym tłoku rzygał mi olejem nie wiem co się dzieje … Wymieniłem symering od strony wariatora bo się pocił, Wymieniłem nowy tłok z pierścieniami próbuje wyregulować gaźnik ale cały czas mi pluje gdy jadę się kawałek przejechać, może ktoś jest kto mi powie jaką dysze wsadzić do gaźnika dellorto 19mm aktualnie dysza 86 jest , cylinder black trophy 70cc i wydech tecnigas triops bo już nie mam sił Jak jutro się nie uda to pojedzie na serwis Pozdro!
Może za bogata mieszanka
Na 5 litrów setka oleju Ipone Samourai, jutro ogarne z rana i przepale go
To daj znać jak poszło
Spoko
Po wymianie gaźnika na dellorto 19mm ( nowy ) Tłumik yasuni c16 i dyszy wolnych na 40 na dyszy głównej 82 dalej rzyga olejem , co mu może dolegać? Już nie mam pomysłów
a jaką masz kompresje?
Kompresja jest ok wymieniłem tłok i pierścienie dokręcona głowica kluczem dynamometrycznym , to raczej nie wina kompresji sprawdzone na 3 gaźnikach motoforce 21mm dellorto 19mm i drugi dellorto 19mm , w tamtym roku stało sie to przed zakończeniem sezonu , więc postanowiłem zrobić remont wszystko nowe wsadziłem nie byle co i to nie pomogło , z tego co wiadomo mi to nie spala oleju a nie wiem dlaczego
zakładasz że kompresja jest ok a nie wiesz na pewno że jest ok. To że coś wymieniłes nie znaczy że jest dobrze i poprawnie.
Ja w 19mm gaźniku dellorto i 10-konnym cylindrze miałem dysze 75 i to był max na jakiej chciał jechac.
Mieszanke robisz z ręki czy automat miesza?
Nie wiem ile barów ma ale moim zdaniem jest ok , Mieszankę robię lałem olej Ipone 100% A teraz zakupiłem Motul 800 myślałem, że przez olej , ale się przeliczyłem … Właśnie na dyszy 80 - 82 mam lekko zalaną świece , ale cóż byłem się przejechać kawałek no i nie ma rewelacji zamiast spokojnie spadać z obrotów to robi buu na pół manetce muli go jakby mało paliwa dostawał, mimo to na centralce było ok wkręcał się na pełne obroty . Świeca lekko zalana brak już pomysłów … Może 75 włożę , dyszy mam sporo od 75 do 110
Aerox jutro jedzie do regulacji gaźnika i napędu , mechanik zapewnił że mi ogarnie to na miejscu
Będziesz płacił zamiast samemu do tego dojść ? Skąd ci ten olej leci z wydechu kapie ?
Z wydechu, silnik nie przepala oleju wypluwa go
Wiesz 7 tys wyłożyć w części jak nie więcej to wole dać do mechanika skoro ja i tak nie ogarnę tego , bo nawet nie wiem od czego zacząć , dyszami się bawiłem bezsens. Jedynie nie wkładałem dysz 75-79 na 80 lekko zalewa i tak nie wiem co mam już robić