Witam problem z yamaszka po dodaniu gazu nie chce kołem zakręcić gaznik czyszczony regulowany swieca dobra membranka dobra
pasek napędowy zamontuj.
Jest
to zobacz stan wariatora i korektora
Jak się sprawdza?
trzeba wiedzieć jak ma działać (zobacz sobie filmy na YT) i wtedy bedziesz wiedział jak to powinno być u ciebie.
Trzeba sprawdzić rolki, luz na tulei, stan talerzy, rolek, sprzęgła. To samo z korektorem - ma sie nie zacinać. Ma nie być zardzewiałe na smierć.
Jakby sie nie daj panie okazało że jednak układ korektor-pasek-wariator pracuje poprawnie to już zostaje tylko grzebanie w przełożeniu i osi koła
A możliwe jest to że miałem silnik z 5 roku i teraz kupiłem używany silnik z 4 roku i inne okablowanie jest to może być przez to? Bo on wogole obrotów nie łapie
możliwe jest że nie jesteśmy wróżkami.
Nikt nie wie co sobie kupiłeś, wsadziłeś, jak wsadziłeś i w jakim stanie.
Napisałeś że nie kręci kołem. Teraz sie okazuje że nawet silnik na obroty nie wchodzi (no to i kołem nie zakręci bo sprzęgło nie złapie).
Wiec najpierw sie zajmij doprowadzeniem silnika do stanu używalności.
Wario i sprzeglo napewno dobre bo na nim jeździłem na starym silniku
chłopie, masz zerowe pojęcie co i jak działa, co i jak sprawdzić a bierzesz się za wymianę silnika?
jeszcze zapytam tylko, przełożyłeś chociaż wariator i sprzęgło ze starego silnika do “nowego” czy po prostu w starym sobie działało i na tym koniec? XD
i nie wiem, może opisz ten problem jakoś dokładniej, co robisz krok po kroku, odpala, trzyma wolne obroty chociaż? dodajesz gazu i co dalej? napisz jeszcze co dokładnie zmieniłeś, regulowałeś.
Dodaje gazu trochę większe obroty złapie i gaśnie
no, bardzo pomogłeś
hmmmm, myślę, że coś jest nie tak ze skuterem.