Yamaha Aerox - Malossi MHR + Polini For Race 3

Witam. Mój kolega niedawno kupić sobie Aeroxa i stwierdzić że czas już najwyższy na tuning. Dlatego doradziłem mu takie zestaw i mam pytanie do Was, czy do seryjnego skutera wsadzilibyście jakieś inne części czy te będą wystarczające i co sądzicie o tym setupie. Poprawiłem. - Marchles

Jeśli myśli o zostaniu przy seryjnym cylindrze, to możliwe że lepszym rozwiązaniem byłoby zakupienie wydechu typu Laser X-Pro, Yasuni Z czy jakąś pozycje ze stajni Hebo. Wariator MHR może był, chociaż wiadomo że nie osiągniesz z niego tyle na seryjnym silniku co pisze w recenzjach. Takie wariatory są testowane na podobnej klasie silnikach, czy też inaczej mówiąc nikt nie testuje silnika na setupie sport z wydechami klasy racing, lu też seria silnik i napęd racing.

jeszcze jakieś inne propozycje na mocny setup do seryjnego cylka ?? można by też zrobić taki setup cylinder + wario bo dzisiaj stwierdziłem że jak skuterek tak cicho pierdzi to zajebista sprawa, a nie jak większość wymienia tylko wydech i się jarają że sqta słychać na całą dzielnie a jakie skuter ma osiągi to żal

ja proponuje yasuni z wariator malossi MHR, sprzęgło polini 2g evo II i gaźnik 17,5 i filtr mlossi e13 jakiego wydechu byś nie kupił to musisz wymnienić gaźnik bo inaczej skuter Ci nie bendzie jeździć

Jak PFR 3 jest najlepszy do Seri… tak bynajmniej twierdzą ci co się ścigają z mielocha i sq.com Overrange Kit jeżeli będziesz brać cylinder 4 race jak nie to kup Hebo Ng / Multivar .

Postrach napisał:

Hebo Ng / Multivar .

Ja mam Hebo NG aktualnie. Wrażenie mam takie ze na Multivarze lepiej chodzić mi skuter.

@up słyszałem że jest go trudno zestroić znajomi mają ale nikt do minarelli ;/ i nie sprawdźe CO DO TEMATU POLINI FOR RACE 3 WYDECH !

Dlatego co do tematu to Laser X-Pro i Malossi Multivar.

@ postrach masz ten wydech w swoim aeroxie ??

Może zróbmy sondę?:slight_smile: :sunglasses:

spoko jak ci się chce to możesz zrobić :smiley:

Takie polecenia mamie możesz dawać;]

Do serii to najlepiej wrzucie Lasera XPRO, Yasuni Z albo LeoVince ZX. Jest jeszcze Tecnigas Next R. Z mocniejszych Hebo New Performer i Polini Super Race. Wario Bettella Varimax albo Malossi MHR.

Postrach napisał:

PFR 3 jest najlepszy do Seri… tak bynajmniej twierdzą ci co się ścigają z mielocha i sq.com

No a co byś powiedział gdybyś miał sklep? Polini for Race może i jest najlepszy, ale cholernie ciężko zestroić. setup cylinder + wario… słaba sprawa. żeby wykorzystać jakikolwiek potencjał cylindra trzeba wsadzić dobry wydech.

U siebie akurat nie widziałem jak chodzi ten wydech ale widziałem u znajomego, od zera do końca dobrze szło, dziwne też, że większość osób w wyścigach PZM go poleca Mieloch również oni pewno testowali ten wydech dogłębnie na hamowni … pogadaj z nimi. Ja u siebie miałem rs70 przy seri i było bardzo dobrze. Nie wiem róbcie jak chceta jest 1000x takich samych wątków, a laiki dalej nie potrafił szukać.

Postrach napisał:

a laiki dalej nie potrafił szukać.

Ten już zamykam :mrgreen: