Witam Czy xenon w skuterze robił by robote ? Bo tak sobie myślałem kupić sobie najtańszy zestaw samochodowy za 150zł z kimś na pół Ale czy to będzie jakoś prawidłowo dzialać?
Działać to będzie ale zauważ że to ma 55W i prądnica nie na dawały ładowałaku, albo będzie słabo świecię
Będzie wszystko dzialac a xenon z tego co mi wiadomo ma 35W.
35W tez wydaje mi się za dużo, ja u siebie mam oryginalną żarówkę taką jak pisze na lampie czyli 15W to w nocy nic nie widać i kombinoważem z mocniejszymi, żarówka H7 są od 55W i mocniejsze tak samo jak H4, obie te żarówki pasują bez przeróbek ale co z tego jak po 100km pada aku bo prądnica nie nadąży ładować. Zrobiłem kołnierz z H4 do żarówki z chińskiego skutera o mocy 35W tak samo 150km i po aku, trzeba ładować. Zależy jeszcze jaką masz oryginaln? żarówkę jeśli masz np.35W to podejdzie u mnie jest 15W i jest za słaba prądnica.
W zasadzie to już mam po aku … A na postoju taki xenon to będzie chyba słabo świecię no nie??
według polskiego prawa nie wolno zmieniał samych żarówek na inny typ, jak np. xenony. Trzeba wymienić całą lampę, po czym zrobić całe badania diagnostyczne znowu Tak już jest Ale kto tego u nas przestrzegać? Ile razy jedzie jakiśPolonez z “ksenonami”??
tak tak ;p a policja pozniej zabierze ci dowod rejstracyjny za brak homologacji lampy do palnika xenonowego. Ja musialem się posonac do krojenia lampy i wsadzenia tam soczewki ktora ma homologacje :shock: pozniej ustawianie wysokosci i wszystko gicior.
U nas się strasznie czepiają, jak ktoś sobie założy same żaróki od xenonów… Więc lepiej nawet nie ryzykował
Nie można założyć samych żarówek xenonowych … Do tego trzeba jeszcze przetwornice ;]
Nawet jak się wsadzi soczewe to i tak się beda czepiacz, ja mam soczewki w samochodzi i dolozone xenony i glina i tak się czepial ze nie ma homologacji chociasz nie widzial nawet palnikow :shock:
jak nie masz pewnosci to kup zarowke Xenonowa do skutera sa takie specialne swieci innaczej owiele razu lepiej niz zwykla ;] :idea: