Wystrzeliła świeca jadąc 70 km/h, co robić ?

dziś mi wystrzeliła świeca jadąc 70 km/h przy prowadziłem skuter do komórki i chce w kręcić a tam niema gwintu na głowicy i co teraz mam zrobić a myślałem nad takim planie że bym prze gwintował głowice większym gwintem i bym dał świece od motorynki i się pytam was coś by z tego planu było.

Widze ze masz chinski lepiej kupić nową głowice niż kombinować.

sprobowac mozesz jak cos rozwalisz to i tak bedziesz musial kupic nowa.. nie wiedzialem ze moze sie cos takiego stac:) chinski sprzet potrafi zaskoczyc ,)

Jak jest robiony z gównolitu to nie ma się co dziwić. W chińskiech skuterach chyba nie ma takiej części, która sama by nie odpadła, nie urwała się. Począwszy od ramy, na kopce kończąc.
Dlaczego w skuterach Hondy, Yamahy, Suzuki takie rzeczy nie zdarzają się?

benekpe i tu się mylisz mój kolega w Yamaha MKB Booster 93r wymieniał głowice już 2 razy i to na seryjną oryginalną yamahy bo właśnie jadąc wystrzeliła mu świeca więc czy chińskie czy nie i tak raz na jakiś czas coś się może stać.

Ja u siebie też miałem raz problem ale przekręciłem gwint w głowicy, poszedłem do mechanika i za 20zł wstawił mi taką tulejkę z gwintem i trzymało się to dość nieźle. Radzę Ci albo kupić nową nie uzbrojoną głowice koszt takiej to około 40zł albo iść do jakiegoś mechanika i niech wstawi Ci właśnie taką tulejke.