Elo.Mam taki problem w roxie. Jak podkręciszem w nim obroty bo mi gasą jak się nagrzaż to teraz jak jest zimny i go zapalam to ma wysokie strasznie. Kiedy tylne koło jest w powietrzu to się kreci i to szybko, muszę wciskać hamulec, a jak siedzą i zapalam ze startera to powoli jedzie dopóki się trochę nie nagrzeje i obroty spadną. Czemu tak jestą :evil:
bo ssanie się w??cza, jak się nagrzeje ssanie się wy??cza i skuter przestaje sam jechać, dostaje więcej paliwa na ssaniu i wtedy jedzie. najpierw na skuterze rozgrzanym ustaw najniższe obroty żeby tylko nie gasą, potem jak będzie zimny odpal i zobacz czy dalej się samo koło kr?ci. Ogółem to regulacja gaźnika.
Gaznik można regulowac po wyczyszczeniu i na cieplym silniku.
Do tego nalezalo by takze wyczyścić filtr powietrza.
Zrob jeszcze raz od nowa, ale najpiew wyczysc gaźnik i filtr.
Ale u mnie tam gdzie przy r?czce jest miejsce na ssanie to nic nie ma. Ale za to jak odkr?cam pokrywe od akumulatora to koło zbiornika od oleju wychodzi jakaś linka i ona idzie od gaźnika tylko że jest kr?tka i nie wiem od czego ona jestą
milkyway napisał:
Ale u mnie tam gdzie przy r?czce jest miejsce na ssanie to nic nie ma.
BO MASZ AUTOMATYCZNE!!! Jak większość seryjnych skuterów :roll:
milkyway napisał:
Ale za to jak odkr?cam pokrywe od akumulatora to koło zbiornika od oleju wychodzi jakaś linka i ona idzie od gaźnika tylko że jest kr?tka i nie wiem od czego ona jestą
A nie czasem rurkaż?
corey93 napisał:
A nie czasem rurkaż?
niee to jest linka, przecież wiem co widzę, ładnej rurki tam nie ma. Ja nie wiem czy w roxie z 2000 roku jest automatyczne ssanie
milkyway napisał:
Ja nie wiem czy w roxie z 2000 roku jest automatyczne ssanie
w praktycznie kazdym seryjnym skuterze jest!!! ja mam z 94' i też jest :roll:
W roxie na pewno
No dobra to jutro zmniejsze mu obroty i zobaczymy czy to coś pomoże. Ale wtedy może był tak jak na poczłtku.
corey93 napisał:
w praktycznie kazdym seryjnym skuterze jest!!! ja mam z 94' i też jest :roll:
W roxie na pewno
od 2005 zaczłto w roxie montowałgaźniki z automatem.
@topic
Wyreguluj porządnie gaźnik, jest o tym artykuł na forum.
krasnalek52 napisał:
od 2005 zaczłto w roxie montowałgaźniki z automatem.
Sory za pomy?k?... :? mój błąd :cry:
To może ta linka jest od ssania skoro u mnie nie ma automatu a odchodzi od gaźnika.
Sprawdź dok?d dochodzi.
Ona nigdzie nie dochodzi kończy się i wychodzi kolo zbiornika od oleju pod pokrywa akumulatora.
No tak, pod pokrywę się kończy a gdzie zaczynasz Jeśli w gaźniku to zapewne jest to ssanie.
Kiedy? miałem neosa i tam było identycznie tylko kończyła się w schowku.
No to nie ma w ogóle ssania skoro zaczyna się w gaźniku i kończy pod tą pokrywa, bo nie ma jak tego w??czaż i wy??czaż. To czemu są takie wysokie te obroty na poczłtku?