Wyścigi na rok 2009

uuuuu e9 ?? wspołczuje twojej głowie e9 to kaski o najmniejszym bezpieczeńtwie im niższe cyfra tym lepiej czyli e1 the best ale tez najdroższe ;p

wrona masz jakiś dowód na to?? Bo na lampie mojej z tyłu pisze e13 i co jest mało bezpiecznać? Wg mnie to punkt z którego jest ta homologacja :slight_smile: ale mogę się mylić :slight_smile:

Mój kask np. ma e13 a jest dopuszczony do wyścigów (NITRO n760-VX)

A świadectwo homologacji to chyba to jest :slight_smile:

szcerze to dowodu na to nie mam , ale juz dawno słyszałem o czyms takim, chociaz zeczywiście mogę się mylić ;p

Ja mam na kasku taką naklejkę i to chyba jest zaświadczenie normy bezpieczeństwa czy jakoś tak, a na szybce jest E1 w kółeczku. nigdzie nie ma nic o homologacji ale powinien mieć bo to uvex jest

Siema. W zeszlym sezonie startowałem w kilku eliminacjach. Wygląda to tak: Przyjeżdża się na tor o około 8 rano i wtedy wszystko się zaczyna. Idzie się do szefa zawodów/toru tam się zapisuje, lekarz bada zawodnika, następnie jeżeli wszystko jest ok, to się idzie ze skuterkiem na przegląd techniczny, na przeglądzie sprawdzają czy lampy są zaklejone, lusterka zdjęte, i nóżka CENTRALNA odkręcona, nóżka boczna moze być!, no i później treningi, kwalifikacje, wyścigi. Żeby startować nie potrzebna jest karta motorowerowa, tylko i wyłącznie chęć, a co do ochraniaczy to tak jak pisali, kask to musi mieć homologację, ale nie taką na papierku tylko taką w kasku na metce, bo papierkiem to można się… No i zapraszam wszystkich na udział w tych zawodach, a i jeszcze w klasie amator można startować 2 razy lub cały jeden sezon, dopiero na następny trzeba się zgłosic do którejś z klas II lub III. Pozdrawiam

klak_to, a w jakich miastach startowałeś? Wtedy lekarz bada i mu się płacię Co trzeba ze sobą mieć? Czy kombinezon jest wymagany? Czy za przegląd się płacię

Za nic się nie płaci. Przyjeżdza karetka i lekarz Cię bada- 5 minut i po sprawie…
Przegląd polega na tym że sprawdzają lampy czy zaklejona, nóżka centralna i lusterka zdjęte (przynajmniej w Biłgoraju tak było) Kombinezon nie jest wymagany.

A ja mam takie pytanie, nie wiecie jakie są koszty żeby na kilka godzin wjechać na tor radom powiedzmy w 5-10 skuterów żeby pojeździć trochę po torze? Coś ala trening??

Radom, to nie wiem. ale w lublinie jest 150zł za dzień także pewnie mniej więcej podobnie.
A za udział w wyściu nie płaci się 70zł?

150zł to nie drogo, ale do lublina mam ponad 100km dalej jak do Radomia. Najlepiej pasowałby mi Radom bo bliżej Sochaczewa chyba nie ma żadnego toru.

amoze by zebrac ekipe w wakacje i wpasc do lublina ja bym zebra z 5 osob wy byscie przyjechali to by bylo taniej co wy na to? jakieś moze zawody na ekipy by się zrobilo coś

[ Dodano: 19-01-2009, 15:47 ]
dodam ze do lublina tez za blisko nie mam z jakieś 70km

Na radom możemy się ustawić jak miałbym jechać do lublina to wole do Radomia droga mniej więcej taka sama. Do radomia mam ok 130km a do poznanialublina ok 250 w jedną stronę

Ja z ziomami będziemy wynajmować tor w lublinie, jeśli ktoś chce to chętnie zapraszam, im więcej osób tym mniejsza składka;d

to jak cos to daj znac to się popytam kumpli. a ty ilu bys osob zalatwil?

Wskazówki dojazdu samochodem do Lublin
387 km – około 5 godz. 43 min
^^^
Według maps.google.pl :expressionless:
Czemu wszystko jest daleko ode mnie ! Oprócz kdekarza123 :smiley:

Ja też do każdego toru mam kawałek drogi

Co wy tam o małych torach gadacie :smiley: Jak jechac na tor Poznań i będzie git majonez :smiley:

daleko:/ mama mnie nie pusci xD

pns, ja koło 5-10 osób będe miał. Jak chcesz to możesz wziąć kumpli ale żadnych szpanerów. ;p ustalimy termin, wynajme i git;)

Ja mógłbym wpaść na Lublin- mam 105km w jedną stronę… Wziął bym paru kumpli :diabel2: :diabel2:

Do Radomia mam 151, więc trochę daleko…