Witam.
Posiadam Kymco Super9, 2007 rok. Mam w nim wydech Tecnigas RS, wariator Mallosi Multiwar, dzwon sprzęgła Polini Evolution i nie długo kupię sprzęgło Polini 2G Evolution. Mam też rolki testowe 16x13 (4.20 - 5.10 - 5.60 - 6.30gr, dostałem jeszcze jak kupowałem wario Malossiego rolki 9g), zestaw sprężyn dociskowych Top Racing (+15% zielona, +22% czerwona, +30% niebieska).
Mam w nim rolki 5.6g. Ma bdb przyspieszenie, ale nie podoba mi się to, że startuje z dużych strasznie dużych obrotów ;/ V-max jakieś 85. ( to przez te rolki zapewne taki mały v-max ). Ma też założoną białą sprężynę dociskową tą co dostałem razem z wariatorem Malossi. Słyszałem, że wariator Malossi Multiwar bardzo lubi ciężkie rolki czyli wychodzi na to co mi dali w zestawie (9g). Chciałbym, aby skuter miał bardzo dobre przyspieszenie dzięki sprzęgłu i v-max 90-95 dzięki wariatorze. Proszę, aby mi ktoś napisał jakie mam dać rolki, sprężynę dociskową, i ile mniej więcej przekręcić śrubokręt w tym sprzęgle 2g Evolution a jeśli się nie da wytłumaczyć tego to chociaż jakie rolki, sprężynę dociskową dać.
Proszę odpowiedzieć na moje wszystkie pytania, bardzo mi na tym zależy.
i tak ci dobrze idzie sprzeglo ci nie da nic na vmax tylko przyspieszenie
[ Dodano: 2008-11-25, 15:06 ]
rolki so dobre jak ci skuter nie wyje i pasek wchodzi na samo gore
[ Dodano: 2008-11-25, 15:06 ]
daj rolki 6 gram
Nie mam 6g tylko mam 6.30. Wlasnie takich odpowiedzi się spodziewalem ;(
nikt ci nie powei jak wyregulować sam musisz to zrobić
proszę o pomoc
no to wsadz te 6,30 gram rolki sprężynę czerwono top racing
no a 9g? bo dostalem takie razem z wariem małossi
ale z 9 gram będzie miał strasznego muła a prędkość może wzrosnąć nieznacznie.
najlepiej włóż te 9g i sam się przekonaj czy coś zyska na v-max. nie zajmuje to dużo czasu
wlzo wszystko co dostales z wariem małossi
to po co ja wsadzalem rolki testowe i sprezyny dociskowe ;d
No ja na Twoim miejscu dałbym jak najtwardszą sprężynę, do tego rolki z 6gramów, czyli w Twoim przypadku 6.30g. Tylko najlepiej jest, popróbować różnych kombinacji, każdy skuter inaczej odbiera zmiany tuningowe i inaczej musi być regulowany. Co prawda zmienianie rolek co chwile i sprężyn to może męczące i czasochłonne ale przynajmniej może będzie efekt.
Jeśli zależy Ci też właśnie na prędkości to w najlepszym wypadku przy twardej sprężynie i ciężkich rolkach powinien Ci nieźle śmigać, no i przyśpieszenie powinno być w miarę.
I jeszcze jedno, jak masz kase to dokup sobie sprężynki;)
Sprostowanie … Multiwary lubią cieżkie rolki, polecam coś między 6,30grama oraz średnią sprężyne dociskową
DesiRe napisał:
No ja na Twoim miejscu dałbym jak najtwardszą sprężynę, do tego rolki z 6gramów, czyli w Twoim przypadku 6.30g. Tylko najlepiej jest, popróbować różnych kombinacji, każdy skuter inaczej odbiera zmiany tuningowe i inaczej musi być regulowany. Co prawda zmienianie rolek co chwile i sprężyn to może męczące i czasochłonne ale przynajmniej może będzie efekt.
Jeśli zależy Ci też właśnie na prędkości to w najlepszym wypadku przy twardej sprężynie i ciężkich rolkach powinien Ci nieźle śmigać, no i przyśpieszenie powinno być w miarę.
I jeszcze jedno, jak masz kase to dokup sobie sprężynki;)
ziomek ale ja kupuje polini 2g evolution wiec sprezynek sprzegla juz nie muszę ;p
no to wes do jasnej zapnij cięższe rolki jak wyje z obrotów !! :evil:
a nie piszesz ze sprzeglo kupujesz, a jak nie pomoże to docisk na sprzęgle daj lżejszy
taka rada. Cierpliwości, regulacja regulacja i jeszcze raz regulacja
JacoPL, zgodze się z tobo daj te rolki 6.30 grama i niebędzie problemu :-x :-x
no to rolki dam 6.3g i jaka sprężynę dociskowałaha i jak nasrawic sprzeglo 2g evolution naciagnac czy popuscic?
i daj sprężynę malossi z zestawu