Cisza we temacie a do wyprawy coraz bliżej :)
madi, nie panikuj, do lipca daleko ;)
Pomysł ciekawy ale ciekawe czy moja inka sprint nie rozleciała by sie po drodze. trzy tysiące km. trzeba by było raz wymienić olej w trasie mieć w zapasie z 1 świece ,pasek napędowy , w moim przypadku porządny zestaw kluczy. hmm ...a gdzie tu zapakować śpiwór jakiś namiocik , ciuchy...... hehe jak bym to wszystko jakoś zapakował wyglądałbym jak jakiś przesiedleniec . może jakieś sakwy do inki świetnie by to wyglądało ,powiem Wam że pisałbym się na ten rajd z wolnym nie powinno być problemu
Pietro napisał:
madi, nie panikuj, do lipca daleko ;)
:o gdzie Ty tam masz panikę ?! To było zwykłe odświeżenie tematu by nie spadł na drugą stronę... ;)
i co z wyprawą?
Lipa.
Pogadaj z moim szefem jak da mi tyle wolnego to jadę z wami. :wink:
Wygląda na to, że wyprawy nie będzie... :roll:
Informacja do wszystkich:
Z POWODU BRAKU ZAINTERESOWANIA "POTENCJALNYCH DAROCZYŃCÓW"
WYPRAWA NIE ODBĘDZIE SIĘ W TYM ROKU.
PS. JEŚLI JUŻ TAKA DUŻA GRUPA NAS CHCE JECHAĆ TO SPRÓBUJMY POZYSKAĆ JAKIEŚ ŚRODKI FINANSOWE JUŻ TERAZ BY NA PRZYSZŁY ROK MOGLA SIĘ ONA ODBYĆ. TERAZ POKONAŁ NAS CZAS I MAŁE ZAINTERESOWANIE :(
MOŻE ZNAJDZIEMY WSPÓLNIE OSOBĘ DLA KTÓREJ MOGLIBYŚMY ZEBRAĆ ŚRODKI FINANSOWE PODCZAS ODWIEDZIN W RÓŻNYCH MIASTACH. BYŁBY TO SZCZYTNY CEL I NIKT NIE ZARZUCAŁBY ŻE CHCEMY PIENIĄDZE WYKORZYSTAĆ DLA SWOJEJ PRZYJEMNOŚCI
Jako niemy kibic to widzę ,że coś się Panowie Pomylili.
Robi się wypad za własną kasę i na trasie nieco mniejszej.
I tu robi się duże HALO i pozyskuje następnych do wyprawy.
Trasa ma być dopracowana profesjonalnie.
Popytać firmę paliwową o sponsoring lecz na początku zaproponować ,że pomkniecie tyle a tyle km na ich paliwie i będziecie je polecać .
ITD
Kiepsko.
Więcej profesjonalizmu Panowie.
Melioner nie będę się kłócił bo i nie mam zamiaru ale to nie takie proste jak ci się wydaje.
mowiniak napisał:
dwa tygodnie na skuterze, nie :oops:
Na pewno,była by to fajna przygoda,żałuje że za kawalera o tym nie pomyślałem,teraz żona mnie nie puści.
http://www.youtube.com/watch?v=gFhmUbN-Gtk
Witam.
Dostałem dziś meila :) Chodzi o printscreena nadesłanego do mnie i umieszczonego na stronie wyprawy. Mądre głowy proszę o rady i porady :)
Cytuję meila:
Łódź, 2 czerwca 2011 r.
M 6332.1.2011
Organizator Wyprawy
Bądź Widoczny Na Skuterze
Piotr Bobbe
wodzu@wyprawaskuterem.info.pl
Szanowni Państwo,
Z przykrością informujemy, iż na Państwa stronie internetowej pod następującymi adresem URL:
http://www.wyprawaskuterem.info.pl/?page_id=7 oraz http://wyprawaskuterem.info.pl/wp-content/uploads/trasa-2011-skutery.jpg
został bezprawnie utrwalony i rozpowszechniony fragmenty Mapy, które został bezprawnie zreprodukowany z Mapy, do której autorskie prawa majątkowe posiadają Wydawnictwo Cartall oraz Emapa Sp. z o.o., zaś Map1 posiada wyłączne prawo do udzielania zezwoleń na jej rozpowszechnianie.
Działanie to stanowi naruszenie autorskich praw osobistych autora mapy, o których mowa w art. 16, ust. 2, 3 i 5 ustawy z dnia 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych poprzez:
- naruszenie formy graficznej mapy poprzez wyodrębnienie z całości utworu fragmentu mapy;
- dokonanie samowolnych zmian w formie graficznej mapy poprzez wskazanie własnych punktów adresowych;
- uniemożliwienie autorowi nadzoru nad sposobem korzystania z utworu.
Ponadto, Państwa działanie naruszyło autorskie prawa majątkowe przysługujące Cartall oraz Emapa Sp. z o.o, o których mowa jest w art. 17 ww. ustawy, na szkodę Map1, jako licencjobiorcy wyłącznego, poprzez rozpowszechnianie w serwisie internetowym:
http://www.wyprawaskuterem.info.pl/?page_id=7 oraz http://wyprawaskuterem.info.pl/wp-content/uploads/trasa-2011-skutery.jpg
fragmentu Mapy, do której wyłączne autorskie prawa majątkowe posiadają firmy Cartall oraz Emapa sp. z o.o. Roszczenie Map1 wynika z umów licencyjnych wyłącznych nr 5.13.3.2006 oraz 5.14.3.2006 zawartych pomiędzy Map1 a Wydawnictwem Cartall oraz Emapa Sp. z o.o. w związku z art. 67 ust. 4 ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Działanie to wyczerpuje znamiona przestępstwa, o którym mowa w art. 116 ww. ustawy.
Dowody w postaci wydruków i zachowanych plików pochodzących z Państwa serwisu internetowego zostały przez nas zabezpieczone.
W związku z powyższym, uprzejmie prosimy o pilne skontaktowanie się z naszym przedsiębiorstwem w celu uregulowania stanu prawnego dotyczącego bezprawnie zreprodukowanego i rozpowszechnionego obrazu mapy w terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma. W razie nie uregulowania stanu prawnego w terminie wskazanym powyżej, podjęte zostaną stosowne kroki prawne.
Z poważaniem,
Magdalena Rejniak
Kierownik BOK
No to dupa, nie ciekawie to wygląda...
Dziś już nie mam siły ale czy ten artykuł tak brzmi?
Działanie to stanowi naruszenie autorskich praw osobistych autora mapy, o których mowa w art. 16, ust. 2, 3 i 5 ustawy z dnia 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych poprzez:
- naruszenie formy graficznej mapy poprzez wyodrębnienie z całości utworu fragmentu mapy;
.....
- uniemożliwienie autorowi nadzoru nad sposobem korzystania z [h1]utworu.[/h1]
Jutro napiszę do firmy Cartall oraz firmy Emapa Sp. z o.o, z zapytaniem czy printscreen jest zakazany.
Prawa autorskie zabezpieczają, nieautoryzowane posługiwanie się, rozpowszechnianie, itp, produktu należącego do konkretnego właściciela, bez jego zgody...
Nikt NIE nie udostępnia programu, skryptu - tylko robi printscreena.
Zresztą - ja jestem upierdliwy i jutro zadzwonię do do firmy Cartall oraz firmy Emapa Sp. z o.o, i zapytam się czy printscreen jest łamaniem praw autorskich. Jeżeli nie to niech ta baba się szykuje na rozprawę o próbę oszustwa. Z tego co wiem to umieszczanie obrazków(printscreen) z "x" aplikacji nie jest karalne.
Pozdrawiam
WODZU napisał:
Nikt NIE nie udostępnia programu, skryptu - tylko robi printscreena.
Udostępniłeś, umieszczając na swojej stronie, bez informacji kto jest jego autorem. Gdybyś trzymałto u siebie na kompie i wjechała by do Ciebie policja to nie byłoby sprawy bo mieści się to w ramach dozwolonego użytku osobistego. Umieszczając to na swojej stronie, rozpowszechniasz czyli dajesz do tego powszechny dostęp.
Na Twoim miejscu bym się nie spinał tylko pogadał jak człowiek. Jak podejdziesz na spokojnie to odpuszczą bo ani na tym nie zarabiałeś ani nie czerpałeś innych korzyści, a jak zaczniesz cwaniaczyć to nie odpuszczą.
Prawdę mówiąc wygląda to na głupi żart znajomego, bo musiałoby się im nudzić żeby takie akcje wymyślać.
Suawek napisał:....
Prawdę mówiąc wygląda to na głupi żart znajomego, bo musiałoby się im nudzić żeby takie akcje wymyślać.
Pewnie tak.... Zazdrość dupę ściska.... Będę brnął dalej....
Uważajcie na avatary bo was pozwą do sadu.......Marki firm, skutery itp.... W jakim ja żyję kraju?
Takie zycie ;]
Przed chwila wpadłem na korytarz w piwnicy i dowiedzialem sie ze ktoś z sąsiadow wywalil na smietnik czesci od mojego skuterka ;p