Witam,
Mam 2 problemy, zacznijmy od tego że dałem koledze się przejechać i wywalił się na zakręcie.
Kupiłem zestaw reparacyjny aby załatać plastiki, a konkretnie to ten dolny .Wezmę się za to jutro, jest na nim kilka dość widocznych rys dlatego chciałbym pomalować to na czarno sprejem, czy mam dawać przed sprejowaniem jakiś podkład ?
2 problem to to że jeżeli nacisnę kopkę to ona nie wraca, dlaczego ?
Jak chcesz delikatnie podmalowac to ja bym nie dawał żadnego podkładu. jak juz to prędzej utwardzacz… ( ale widziałem pomalowane rysy spejem i i tak one były widoczne… ) Moze jakąć naklejką to się da zamaskować ?
Kopniak nie odbija bo pewnie wyleciała Ci ta zębatka w przekładni… odkręć i sprawdź to jeśli wszystko będzie Ok to przesmaruj i będzie odbijał
Będę małował cały ten dolny plastik, naklejka niestety nie wchodzi w grę, rysy dalej będą widoczne.
Także co zrobić z tym plastikiem przed małowaniem?
Dać jakiś podkład?,bo to będzie moje 1 małowanie.
Daj fote tego uszkodzenia.
weź plastik przeleć papierem ściernym, wyrównaj ładnie i nie powinno być rys widocznych a jak są bardzo głębokie to trochę szpachli.
co do rys to rownasz papierkiem i własnie ewentualnie szpachlujesz i jak dobrze dotrzesz to nie będzie nawet sladu, ze cos było w ogóle robione ;]
co do kopniaka to pewnie sprezyna ci nie odbija i tyle
Zdjęcia uszkodzeń:
mata szklana z żywicą i na to szpachla i bd ładnie
Tak jak kolega mówi mata szklana i szpachla. A jak chcesz małować to nie sprejem za 10zl tylko idź do miećszalni farb i powiedz
by ci zrobili farbę w kolorze twojego skutera koszt około 50zl za 400ml dużo, ale za taki efekt
A ja taki mały OT:
Jak ten kolega się wywalił, że po obu stronach skutera są uszkodzenia :?:
I na Twoim miejscu to takiego kolegę bym trochę “zepsuł”
- wez odkrecz dekiel i pozmaruj sprenzyne od kopki olejem będzie chodzic na 100%