Witam!
Dziś miałem wypadek skuterem (kolega we mnie przyłożył) no i szlifowałem skuterem ok. 3m i plastiki się porysowały … i chciał bym się was zapytać co teraz z tym zrobić by jakoś to wyglądało… moje plastiki nie są małowane tylko w całości mają taki sam kolor… co zrobić by tego nie małować a żeby było jak najmniej tego widać?? rysy są dość głęboki… zwłaszcza z tyłu jedna ma grubość ok. 0,5cm … Niestety nie mogę wstawić fotek bo zbytnio nie mogę chodzić przez ten wypadek… :-/
Jak myślicie co zrobić z tym fantem ?
PS. Jeśli zły dział proszę przenieś
Pozdro 4 All
Adverion
jak nie chcesz małować to naklejki ponaklejaj
KooksiK napisał:
Dziś miałem wypadek skuterem :-( (kolega we mnie przyłożył)
oddaj koledze i powiedz niech ci na swój koszt skuter pomaluje na oryginalny kolor i naklejki orginalne kupi i będziesz miał spokój
a jak nie będzie chciał to go policja postrasz i od razu się przestraszy
raczej wg mnie bez małowania się nie obejdzie bo jak masz takie rysy głębokie to szpachla je i ew żywicą i trzeba pomalowac, albo nowe plastiki kupić ;P
trochę w tym było tez mojej winy bo migacza nie włączyłem no ale naklejkiż szpetnie by to wyglądało… chodzi mi o to co można zrobić z tym irysami by była jak najmniej widoczne …?? może jakoś to czymś zetrzeć żeby w tym miejscu wygładzić?? bo ta jedna głęboka rysa jest akurat na zagięciu plastiku … więc może da się to jakoś zrobić jest może jakiś taki papier ścierny ?? czy coś w tym styl u? byle nie małować i nie wymieniać bo na razie mam mało funduszu :-/
jak to przeczytalem to myslalem ze chodzi jak stworzyc wypadek ;]Wypadek.. Jak to zrobić?
A co do tematu kup szpachle mala puszka ci starczy delikatnie poszpachluj wszystko wyszlifuj papierem 60 na plutni potem zmatuj cale plastiki i albo oddaj do lakiernika albo spreyami pomaluj jak umiesz :)
Przecież już napisałem że nie chce tego małować weź czytaj :!: to się ma obejść bez szpachli i małowania :!:
No to jak jesteś magikiem to to naprawisz bez szpachli i małowania :roll: przecież jak chcesz rysę 0,5 cm zetrzeć papierem ściernym weź się zastanów… Jak masz barwione plastiki to możesz spróbować te cienkie rysy jakimś papierkiem 2500 przelecieć ale podejrzewam że lakier zejdzie jak za dużo zetrzesz…
Ja trochę potarłem wodnym 2000 chyba i już były widoczne ślady. Jak nie masz kasy to drobne rysy pastą tempo potraktuj a rysa 0,5cm to już nie rysa tylko “wydrapany” plastik więc tego nie zetrzesz, jak jeszcze na jakimś zgięciu to jest. Chyba że jesteś magikiem jak to mateusz powiedział.
ehh ale ta rysa jest tak jakby hmm dajmy masz kwadrat ucinasz kawałek rogu i jest nierówny… i chcesz go wyrównać i żeby powstał już nie kwadrat tylko pięciokąt
Tak jest u mnie chce żeby to wgłębienie zostało tylko żeby je wypolerować o ono jest tak starte że na całym tym zgięciu … nie duże ale jest … więc chce to wygładzić …
KooksiK napisał:
ehh ale ta rysa jest tak jakby hmm dajmy masz kwadrat ucinasz kawałek rogu i jest nierówny... i chcesz go wyrównać i żeby powstał już nie kwadrat tylko pięciokąt
To żeś kurwa wytłumaczył.
FOTO prosimy panie magiku. Ja też miałem wypadek miesiąc temu i jakoś dałem foty skuta a ledwo chodziłem.
No to z jednej strony będzie taki zeszlifowane a z drugiej normalne? xD wiesz jak to będzie wyglądało??
mateuszpasiu napisał:
No to z jednej strony będzie taki zeszlifowane a z drugiej normalne? xD wiesz jak to będzie wyglądało??
Nie za ciekawie :-P
Bez małowania to się raczej nie obejdzie ;-)
ja pier****** człowieku… jak ty chcesz zrobić cokolwiek bez małowaniaż
Jakbyś tak zeszlifował tą stronę o ile byś nie zeszlifował plastiku do końca i by się dziura nie zrobiła bo plastiki nie są takie gruba to przecież tam gdzie szlifowałeś zostanie ci takie wytarte miejsce i nie będzie lakieru taka szrama.
Nie da się zrobić bez małowania.
Jedynie to zedrzeć cały lakier, wyrównać plastiki i jeździć na gołych plastikach bez lakieru.
no nie … nie wytrzymam … ludzie wy czytaćie co ja napisałem ?? ten plastik jest cały w jednym kolorku… nie jest on małowany… nie ma na nim lakieru!!!.. a lepiej będzie wyglądało takie zeszlifowane niż poszarpane … chce to zrobić żeby na razie tak była a jak będę miał troszkę więcej $$$ to kupie nowe :!: ehh…
No to sobie szlifuj a nie dupe zawracasz. Papier w rękę i jazda.
To w macie masz ten kolor? Bo na bank na wierzchu jest lakier, nie uwierzę że nie… :roll:
A jaki papier najlepszy będzie do tego?
plastik jest normalny nie jest w żadnym macie … nie jest lakierowany po prostu cały plastik jest w jednym kolorze…
Ale żeby był połysk musi być lakier :roll:
jak masz plastik cały w jednym kolorze nawet jak złamiesz a on w środku ma ten sam kolor to ok, spoleruj tak jak chcesz a potem zwiększaj granulacje papieru aż do 2500 jak dobrze zrobisz to będzie równo, potem możesz jeszcze jakoś próbować polerować ale na 100% na tym plastiku jest/był jeszcze lakier jak nie zwykły to bezbarwny żeby był większy połysk.
a granulacja papieru 2500 jest to drobny czy raczej odwrotnie?? no lakier jak już to bezbarwny bo połysk jest a właśnie jak złame go to w środku też jest żółty