Witam, dziś zamówiłem na allegro cylinder 65 i teraz pytanie czy w motorku hurricane będzie konieczna zmiana wału ? mój przebieg to 6000tyś.
ps możecie mi powiedzieć czy ten o to cilinder będzie w miare i ile na nim przejadę : http://allegro.pl/cylinder-tuning-60-65-keeway-hurricane-hacker-2t-i2335394208.html
Wiesz jest to jeden z najtańszych cylindrów na rynku i trudno jest coś o nich powiedzieć jeden trafi się że bedzie nie do zajechania a 2 po 4 tyś wysiadzie ja mam cylek 80cmm za za 58 zł i jak narazie śmiga super zobaczymy jak długo:)
no nie za długo bo jakiś miesiąc ma przejechane 500 km ale jak narazie moge go polecić ty kupujesz droższy jak masz kase kup lepszy ale jeśli nie to ten się opłaca.
Trochę źle postawiłeś pytanie, nie powinieneś pytać ile pojeździsz na tanim cylindrze 2T, ale jak? Ponieważ w cylindrze 2T duże znaczenie na moc i osiągi mają kanały, jeżeli tani cylinder 2T bedzie miał te kanały niechlujnie i niewymiarowo wykonane, możesz nawet nie odczuć różnicy w mocy, a jedynie zwiększony apetyt na paliwo ;) Co do wału, zostaw fabryczny, natomiast załóż lepsze łożyska, np: SKF-y.