Wymiana zegarów na elektroniczne zipp neken 50/125

Witam. W ostatnim miesiącu zrobiłem prawko A1 i wymieniłem cały silnik w moim ZIPP-ie NEKEN 50 na pojemność 125. Po dłuższej przejażdżce szybko zorientowałem się, że mój prędkościomierz nie wyrabia się. Korzystając z okazji chciałbym zmienić go na wyświetlacz cyfrowy, ale nie mam pojęcia który wybrać i który w ogóle będzie pasować. Chciałbym również żeby było tam wszystko łącznie z biegami kierunkowskazami i obrotami. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

pasowac teoretycznie bedzie każdy zestaw akcesoryjnych zegarów do motocykla tylko trzeba go umieć podłączyć, dowiedzieć sie skąd bierze sygnał o obrotach i skąd bierze sygnał o o prędkości albo jaki patent jest dostarczony razem z zegarami.
Trzeba po prostu rozumieć jak działa taka instalacja.

Jak sprawdza się ten silnik w Nekenie? Sam wymieniałeś czy dałeś zarobić mechanikowi? Jaki zestaw kupiłeś?

Silnik w nekenie sprawdza się znakomicie, bez żadnych problemów sam wymieniałem. Faktycznie jest to dziecinnie proste wystarczy wyciągnąć silnik i włożyć nowy :D. Faktycznie niektóre kostki nie pasowały ale wystarczyło podłączyć kolorami na tzw. skrętkę i obwinąć tą termokurczliwą kodszulką i pamiętam, że przy zakładaniu chłodniczki oleju był mały problem z zamontowaniem, bo przeszkadzała rama, ale można sobie z tym łatwo poradzić nie niszcząc ramy. Dołącze zdjęcia ok godziny 16. Pozdrawiam. Ps. Wiem, że w moim nekenie elektryka była lekko przerabiana, więc dlatego mogły nie pasować kabelki.
Silnik: https://allegro.pl/oferta/silnik-125-bts-motorower-139fmb-chlodnica-oleju-7740639095?bi_s=ads&bi_m=leftpanel&bi_c=ZDA5ZGU4NjUtNWRmOS00NDVlLThkZDctOGY5OWU1OTA1Mzg4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=1bd386cd-80c4-4016-81c4-8e6c696be5e9