Witam mam skuter Kingway Barracuda i miałbym taki pomysł żeby kupic wydech np taki podwójny albo pojedynczy np. od Yamahy R1 albo obojetnie od jakiego ściagacza i zamontowac. Ja wiem że trzeba by było robi całe orurowanie od nowa , mocowanie ale nie o to chodzi. Co myślicie o tym jakby miał dźwięk jakie spalanie i jak z żywotnościa cylindra by było ?
Po pierwsze może to co najwyżej pogorszyć osiągi, bo skoro masz 2T to likwidacja komory rozprężnej sprawi, że dzieciaki na rowerach Cię wyprzedzą (polecam artykuł o zasadzie działania silnika 2T). Po drugie trudno to będzie zamontować, trzeba zrobić redukcję między wydechem a tłumikiem oraz stelaż trzymający wydech przy kole. Po trzecie jest to mega wiejski tuning, bo taki wydech będzie długi na połowę skutera, a gruby w cholerę... A po ostatnie mając dwusuwa nie zmienisz jego pierdzącego dźwięku na dźwięk ścigacza montując wydech z 4T. Chcesz na coś stracić kasę to kup sportowy wydech do swojego silnika np. Tecnigas, Leo Vince, Metrakit. Wyjdzie taniej i lepiej dla silnika i osiągów.