Wymiana sprzęgła w am6. Rieju rr

Witam, na dniach musimy wymienić dla kolegi sprzęgło, czy przy tym dużo jest pierdolenia siłę? Am6 nigdy nie rozbierałem i nie wiem czy go złoże.

niema tam nic trudnego

Spuszczam płyny, odkręcam pokrywe i dzialam? Na co uważaż podczas skręcania, rozkręcania

jakie płyny ty chcesz spuszczać ja widzę ze ty jesteś Zielony jak cholera lepiej się nie pachaj bo mu cos zjebiesz

A pokrywa przypadkiem nie schodzi z pompę wody??

hahahaha mowie zebys się lepiej za to nie brać

to forum kolego jest od pomocy daruj sobie zbedne komentarze nie pchaj się do tego kazdy musi się nauczyc a ze ty kozak jestes to juz twoja sprawa

kondziopl3 napisał:

hahahaha mowie zebys się lepiej za to nie brać

Więc kolego, właśnie to zrobiłem i daruj sobie te zbędne komentarze.

Co do te wymiany tarcz na początek proponuje spu?cię płyn ch?odniczy, następnie olej. Po tym wszystkie śruby. Następnie zdejmujemy pokrywę, od razu warto patrzeć jak był włożony kopniak. Po tym odkręciłem 4 śruby, tylko trzeba od razu dobrać dobry krzy?ak bo są bardzo słabe śruby. Po tym wyjąłem stare tarcze a następnie włożyłem nowe. Następnie zakr?cięem i ustawićem sprzęgło. Później podlepiżem uszczelkę na sylikon, włożyłem kopniak i zakr?cięem. Później olej, następnie uruchomiżem na chwile zobaczyżem czy wszytko ok i po tym zalaćem płyn ch?odniczy.

A Ty kondzio zanim coś napiszesz to się zastanów.

jakie tarcz wymieniałeś bo na poczatku pisaćes tylko o sprzegle a tam zadnych p?ynow nie trzeba spuszczac

i nie badz taki cwany :evil:

zobaczymy ile na tym pojeździ ciekawe czy wszystko odpowietrzyles :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Więc powiedz mi jak wymienić sprzęgło w am6 bez zdejmowania prawej pokrywy silnika.

@down
żeby nie robić off topic.

<hahaha>, chinskie??

AM6 siedzi w tzr, rs, dt, itd…

a boja wiem co to jest am6 pewnie jakieś chińskie badziewie…

kondziopl3 napisał:

a boja wiem co to jest am6 pewnie jakieś chińskie badziewie...

tak się składa, że am6 to silnik montowany do większości crossów (rieju, gilera, pug) no i "ścigaczy" 50cc markowych :P

Chiż?czyki wzorowali się na tym silniku i ma identyczny wygląd, ale pod względem mechanicznym to jest shit :P

Jeśli nie wiesz co to … to po jaką anielke się wypowiadasz w temacie ?

Bo to fachowiec, ja jestem zielony…

btw. skoro masz malge to też pewnie masz tam chińskie badziewie, w końcu minarelli…

Kondzio ale z ciebie kurwa kretyn do potągi :lol: :lol: :lol:
Bardzo proszę banik za pierdolenie g?upie :wink: :573: