Witam,
Jestem w trakcie wymieniania oleju, razem z kurkiem wypadła mi sprężynka i sitko.
Jak ja mam to złożyć ?
Poniżej fotka z przykładowego ułożenia sitka kurka i sprężynki , czy to ma tak wyglądać , czy inaczej kolejność?
Drugie pytanie: czy mogę normalnie przepłukać wodą o sitko sprężynkę i kurek?
Lepiej przepłucz to benzyną i niech dobrze odparuje. A ta sprężyna wyszła z korkiem czy wyskoczyła jakby była ściśnięta.
Pamiętam jak zmieniałem kiedyś olej w swoim chińczyku i czegoś takiego tam nie było :roll:
Wyszła razem z korkiem.
a wsadź delikatnie jakiś śrubokręt w miejsce korka i zobacz czy się na czymś zatrzyma na głębokości sprężynki, może to musi wejść na swoje miejsce w silniku
Można wsadzić jakieś 2cm śrubokręta , później jest ścianka :]
Po prawej stronie jest dziurka przez którą olej wylatuje , więc jak tą sprężynkę i sitko ułożyć?
To sitko powinno się zatrzymać lajtowo bo to jest po to żeby syfy się nie dostały do oleju podczas dolewania lub wymiany.
Sitko wkładaj wgłębieniem do dołu i powinno być dobrze. Później tylko zakręcasz korek ze sprężyną i git
Czyli wsadzić tak jak jest na zdjęciu?
Z tego co ja wyczytałem to wyleciało z korka spustowego a nie tego co się olej wlewa
Sitko wkładaj odwrotnie niż jest na zdjęciu.
No dokładnie to wyleciało z korka spustowego , przecież nie tego co się wlewa;]
Czy ktoś mógłby potwierdzić to co powiedział kolega wyżej ? - muszę mieć pewność.
Bo coś mi się nie wydaje że to ma być wsadzone odwrotnie.
Jak z korka spustowego to nie jestem w stanie odpowiedzieć ci
A jak ci wypadło to już siędziało tak w korku tym ze sprężyną???
Chyba nie , bo zaraz po wykręceniu tego podkładałem wiaderko :]
A sprężynka już leżała w oleju;]
To wie ktoś jak to wsadzić?:]
hehe.
Ja myślę jak na logikę to ona powinna chyba być przykręcona tak jak siedzi na obrazku.
Zobacz sam jak pasuje ale tak jak na obrazku mi się wydaje ze będzie dobrze
Dobra to teraz ja ci mówię weź to skręć tak jak masz na obrazku
To wszystko co tam masz musi być wkręcone nic nie brakuje niczego nie jest za dużo
Wkręciłem , przejechałem kilkanaście kilometrów i jak na razie jest ok:]
Musi być ok, bo to jest dobrze skręcone Sitko jest po to żeby filtrować syf, a sprężyna zapobiega odkręcaniu się korka pod wpływem wibracji silnika i przy okazji trzyma to sito
Jak by coś się stało - napisz, odblokuję. Jacob555