wymiana oleju piaggio zip

jak w temacie czyli pytam jak zmienić olej w piaggio zip bo korka wlewu to zadnego nie ma jak w chińkich 4T

Chodzi ci o olej przekładniowy, czy do silnika :?:

A jakiego ty zipa maszł? 4t czy 2tą? jeśli 2t to żadnego oleju silnikowego nie trzeba wymieniać jedynie olej w przekładni :stuck_out_tongue:

[ Dodano: 2008-09-29, 15:46 ]
olej z przekłądni spuścisz odkręcajac korek który jest gdzieś pod silnikiem w okolicach koła

Jemu chodzi o to, gdzie znajduje się wlew, a nie gdzie się spuszcza :stuck_out_tongue: Ja tam nie wiem jak jest w ZIPkach :->

Xarmac, ale nie powiedział czy chce w przekłdni olej wymienić, czy moze w silniku bo ma 4t !!!

Według mnie to chyba o olej przekładniowy chodzi, bo wspominał coś o wlewie, że go nie ma. A do przekładni chyba w każdym skuterze jest w tym samym miejscu czyli na górze przekładni… Zresztą jesteś posiadaczem ZIPa to powiedz gdzie co i jak się wlewa i spuszcza :wink:

u mnie spust oleju jest tak jakby za tylnim kołem :stuck_out_tongue: , a olej wlewa się odkręcając jedną śróbkę górną i wstrzykując olej :stuck_out_tongue: nie znalazłem tam żadnego “wlewu”, ale przy wymienie najlepiej przeczyścić wszystko i ładnie uszczelnić, i dopiero wtedy lać olej :slight_smile: