wymiana dyszy=wieksze v/max?

Witam, posiadam motorower ferro 901 poj.72. cyl 70
Mam w nim seryjną dysze 65 a chciałbym wymienić na 80.
Czy bedą jakieś efekty? bo nie wiem czy jest sens wymieniac bo bedzie dużo palił , a chce wiedzieć czy wzrosnie chociaz o troche moc/predkosc /przyspieszenie?

Dysza kosztuje około 5 zł. To nieduże pieniądze. Kup dyszę i wymień, a się przekonasz. Może będzie wyższy v-max ale ze zmianą dyszy trzeba też doprowadzić inną ilość powietrza do gaźnika.

Kisiu1981 - toć to 5 zeta i troszku pracy - czemu tak dużo wymagasz:)

Trzeba kierować się prostą zasadą: jak nie zepsujesz to się nie nauczysz:-)

dysza kosztuje 15 zl,, ale nie wiem czy bedą efekty, dziś sie mechanika spytam

To jak się spytasz to daj odpowiedź dla innych :)

pawel74aa napisał:

dysza kosztuje 15 zl,, ale nie wiem czy bedą efekty, dziś sie mechanika spytam

skoro chcesz pytać się mechanika to nie zawracaj dupy na forum bo tylko zaśmiecasz .

mechanik powiedział tak: nie bedzie effektów tylko bedzie wiecej palił ,,, drugie tyle paliwa pojdzie i nic nie da mówi ze nie ma sensu zajmowac sie takimi pierdołami jak wydechy itp mówi odrazu cyl 90 i poj 80 i poleci 90 na spokojnie

Cylek 90 i poleci ci tyle ile tera leci a przy większej dyszy spali więcej

Na początek cyl, dobrze Ci powiedział mechanik, następnie reszta. Większa dysza, to i więcej powietrza trzeba dla dobrego spalania. A moja dobra rada, to kup silnik na allegro nowy 125cc i tyle. patrz: http://allegro.pl/silnik125cc-i3186056953.html
A WODZU ze swoją ironią niech zamilknie, bo tylko trolluje nic konstruktywnego nie pisząc.