Siema, po przejechaniu 4.6k km Benzerkiem i mam zamiar wymienić cylinder i tłok. Mógłby mi ktoś pomóc w wyborze ? Może być chinol bo tanie są :D. Pojemność do 110 myślę byle niebiescy się nie połapali po wyglądzie ^^. Woj. Podkarpackie najlepiej.
Kup chinola najlepiej z głowica nie opłaca się płacić paru nastu stow na tym też pojeździsz jak kupisz cylek i głowice za 180 zł cały komplet ja na takim zestawie jeżdżę 2 lata i wszystko trzyma się elegancko :-) najlepiej wsadz cylek 88 cm :-)
Napisz ile masz środków na to. A 110 ccm to bardziej opłaca się kupić cały silnik.
Nie wiem jakim cudem Wy chcecie 110 cm3 zmieścić o owy karter. Chyba, że lubicie rozwiercać, gdyż max wejdzie 90cm3.
izdebski12 napisał:
Nie wiem jakim cudem Wy chcecie 110 cm3 zmieścić o owy karter. Chyba, że lubicie rozwiercać, gdyż max wejdzie 90cm3.
z całym szacunkiem izdebski12 nie masz dużej wiedzy na temat silników. do 139 fmb jest możliwość wstawienia 110cc. jak? kupujesz wał od 110, dłuższy łańcuszek rozrządu cylinder i głowice i skręcasz w całość i gotowe. pewnie zastanawiasz się jak tłok wejdzie w kartery.. otóż tłok ma taką samą średnicę co tłok w 90 po zamontowaniu dłuższego korbowodu od 110 pojemność wzrasta i na tym to polega. w 139 qmb tak nie zrobisz
Lukario napisał:
izdebski12 napisał:
Nie wiem jakim cudem Wy chcecie 110 cm3 zmieścić o owy karter. Chyba, że lubicie rozwiercać, gdyż max wejdzie 90cm3.z całym szacunkiem izdebski12 nie masz dużej wiedzy na temat silników. do 139 fmb jest możliwość wstawienia 110cc. jak? kupujesz wał od 110, dłuższy łańcuszek rozrządu cylinder i głowice i skręcasz w całość i gotowe. pewnie zastanawiasz się jak tłok wejdzie w kartery.. otóż tłok ma taką samą średnicę co tłok w 90 po zamontowaniu dłuższego korbowodu od 110 pojemność wzrasta i na tym to polega. w 139 qmb tak nie zrobisz
Tak samo, i tutaj nie zostało okreslone czy chodzi o motrower, czy o skuter z silnikiem 139QMB, a Benzer produkuje skutery, i motorowery.