witam czym się kierować przy zmianie cylindra i tłoka wymiarami to wiem ale chce wiedzieć więcej. Nie znam się za bardzo nigdy nie wymieniałem to będzie mój pierwszy raz. Na co muszę patrzeć bym nie kupił złego cylindra i tłoka czy np jak ten stary tłok ma 2 pierścienie a bym kupił tłok który ma 3 pierścienie to w niczym nie będzie przeszkadzać?
Ogólnie to stary tłok jest z jednej strony porywany czy to jest przyczyna ze ciężko miał odpalić i na światłach gasł nie utrzymywał swoich obrotów?
Lubie robić przy skuterze i chce zasięgnąć wiecej wiedzy na naprawie skutera
Po pierwsze kupujesz komplet (cylinder, tłok, głowica) i wtedy w ilość pierścieni nie wnikasz bo masz zestaw. Jedyne w co wnikasz to żeby pierścienie prawidłowo pozakładać (kolejność, luz). Ilość pierścieni to kwestia konstrukcyjna.
Po drugie zwracasz uwagę na to do jakiego silnika kupujesz - tzn piaggio, minarelli, chinarelli, stojący, leżący, AC, LC…itd
Trzecia podstawowa sprawa to musisz znać średnice sworznia w tłoku -np w minarelli/chinarelli są np. 10 albo 12mm.
To podstawy. Jest jeszcze kilka istotnych rzeczy ale one raczej mają znaczenie jak już naprawdę idziesz w grube przeróbki
Wielkie dzięki. Pozdrawiam LWG