Wymiana cylindra w Genericu Xor pomocy!!!

Witam do tej pory wymieniłem wydech na tecnigas next r, wariator hebo ng, i dysze sprężynki itp. Teraz chce wsadzić Cylinder Airsal Sport 50cc i zastanawia mnie kilka kwestii: 1. Na jakiej dyszy pociągnie jak narazi jeżdżą na 75 i mam seryjny gaźnik 12mm 2. Co będą musiał wymienić poza tym coś typu łożyska czy coś 3. Czy ktoś słyszał jakieś opnie na temat tego cylindra? Proszę o pomoc bo jak najszybciej chce zamówił cylinder :slight_smile:

A nie lepiej kupić np Polini Sport 70cc? na 50cc nie odczujesz praktycznie różnicy… lepiej od razu kupić 70cc. Jeśli martwisz się o spalanie, to dużo ci nie spali (około 4-4.5 l). Ja na twoim miejscu brać bym 70cc. (Polini lub Malossi).

Koks: zdziwilbys się :smiley: Airsal 50 da tyle co polini sport 70… P.S. U nas ten cylinder może być tańszy…

Xor ma bardzo Rzodkie części lepiej jest zmienić wał też bo 2 moich kolegów mają Xora i jednemu się zatarł po 1100km a drugiemu przy 1600 simeringi wydmuchało.Ale wymieniając wał musisz też zmienić części na nim osadzone o ile kupisz wał od yamahy.Bo ja z Kumplem tak zrobiłem i wario i inne rzeczy od Asisa wsadziliśmy Najtrudniej jest przerobić bendiks ale mi się udało.SROR ma obecnie sportowy wał cylinder pollini 70 gaźnik 17,5 i tłumik stage 6.

4storke napisał:

Najtrudniej jest przerobić bendiks

bendiksa nie musisz przerabiać, możesz go wywalić całkiem :) i wywalić cały rozrusznik, odcięły to wał i skuter będzie bardziej dynamiczny (będzie lepiej reagować na manetkę) a po za tym to Generic ma silnik taki sam jak CPI/ Keeway, więc wymiana samych łożysk wystarczy... Wał nie jest koniecznością, szczególnie kiedy skuter jest stosunkowo młody.

Koks: zdziwilbys się :D Airsal 50 da tyle co polini sport 70...

Regis nie zgodzę się z tobą Arisal Racing AC = Malossi Sport LC

To wiadomo, że LC jest mocniejszy od AC :smiley:

Cholerka teraz to w ogóle jestem w kropce i nie wiem w którą stronę mam iż? problem w tym że kasa przychodzi powoli max po 500zł wiec mam kilka opcji i nie wiem którą wybrać:
1. Cylinder Airsal Sport 50cc + gaźnik 17.5mm (mam okazją kupić tanio) 375+90=455zł tecnigs next r + hebo ng powinno dać8km ( jeśli nie to wyprowad?cie mnie z b??du)
2. Cylinder Polini Sport 70cc + gaźnik 17.5mm cena warsię do 485zł osiągi trochę chyba leprze
ale to cylinder żeliwny a nie aluminiowy:/
3. Cylinder Stage6 Sport Pro 70cc + gaźnik 17.5mm cena to 530zł dostaje wtedy aluminiowy cylinder który osiąga 10km ale jest jedno ale czy tecnigas next r wyciągnie z tego cylindra 10km.

Wiec co wybrać opcja 1 i 3 różnion się 2km i w cenie 80zł :572:

POMOCY!!!

Brażbym opcje 2. Wydaje się najlepsza z tych wszystkich. W razie jak był miał pecha i by ci się zatarł cycek to na żeliwie możesz zrobić szlif. A na alu był się nie wypłacić z regeneracją :smiley:

Ku*** Ku*** :evil: no to jestem w czarnej du***. Jużsię napaliem na opcją 2 która razem z łożysko korbowodu + świecą = 541zł :570: to cena przyzwoita ale nie ku*** bo koleś sprzedać już gaźnik komuś innemu i teraz za gaźnik + linka muszę zapłacić 230zł :572: co cena cażkowita wychodzi 690zł :571:

Po co ci obrazu gaźnik ja je?de od 2tys na seryjnym 12mm a cylinder jaki mam to Airsal Racing 70cc w AC.

Kup na razie to wszystko bez gaźnika. Wsadź do seryjnego większą dyszł.
Gaźnik?w dużo mają do sprzedania, wystarczy poszukać na różnych forach i na allegro.

Kupuj polini sporta 70cc, i łożyska stage metal!!
Jesteś ze Salowej to mogę się podjąc roboty.

Okej to zrobić tak kupie Cylinder Polini Sport 70cc + łożyska wału i simmeringi Top Racing HQ Eco(bo podobno to konieczne aby się nie rozpad) + Adapter linki ssania + Ssanie ręczne + Olej Castrol R2 Racingbike( żeby się nie zatarł) + dyszę 90. a jeżeli chodzi o montaż to chce to zrobić sam ponieważ sprawia mi to taką samą frajdł jak i jazda na skuterze. Myślę że trochę dobrych rad i teoria z internetu powinna wystarczaż przynajmniej jak na razie starczy?a :slight_smile: